Be inn til irsk aften

Gjør som alle irer. Kle deg i grønt og by på irish stew. Her er oppskriften.

Irer over hele verden feirer i dag sin store helgen ved å kle seg i grønt. På menyen står nasjonalretten irish stew.

Det tar litt tid å lage denne retten, men den lager seg jo stort sett selv etter at alt er kommet opp i gryta.

I glasset er det ofte Guinness. Ikke alle er fortrolig med dette mørke ølet, derfor foreslår vi også et øl som passer bedre til retten.

Her finner du flere oppskrifter på denne klassiske irske retten

Irish stew

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

1½ kg lammebog i skiver
1 hodekål
8 potet
1 knollselleri (sellerirot)
2 gulrot
4 løk
6 dl vann
1½ ts salt
1 laurbærblad
1 ts pepper
2 ss finhakket persille

Fremgangsmåte

Rens kålen og skjær 3-5 cm store stykker. Dersom bogskivene er store, deler du dem i to.

Skrell poteter, sellerirot og gulrot og skjær dem i tykke skiver. Skrell og del løken i fire. Ha kjøtt og grønnsaker over i en gryte, hell på vann og kok opp.

Fjern skummet og ha i laurbærbladet og litt salt. La det småkoke i minst én time. Smak til med salt og pepper.

Dryss litt hakket persille over porsjonen før servering i dype skåler.

Server gjerne flatbrød eller brød til.

Se flere gode oppskrifter på lammeretter her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen