Dagens rett

Blåskjellrester blir til en sommerlig salat

Du kan selvsagt dampe blåskjell til denne retten. Godt blir det uansett.

Nydampete blåskjell smaker himmelsk, men noen ganger blir det rester. Og de kan bli til den lekreste salat som denne. Du kan også bruke blåskjell du har fryst ned fra tidligere måltider. Eller blåskjell i lake om du ikke får tak i ferske.

Og har du muligheten til å plukke blåskjell selv, er det jo ingen ting som overgår den følelsen. Men vær forsiktig. Om sommeren er det helt nødvendig å følge blåskjellvarselet til Mattilsynet.

Se alle de andre fristende oppskriftene med blåskjell

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Blåskjellsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 kg blåskjell

1 fedd hvitløk

1 sjalottløk

1 ss olje

1/2 dl hvitvin

1/2 dl vann

8 små poteter

2 ss olivenolje

1/4 ts flaksalt

175 g småbladet salat

8 reddik

2 gulrot

1/2 agurk

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

Kast skjell som ikke lukker seg.

Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.

Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.

Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.

Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.

Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.

Vask salaten.

Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.

Tips:

Server salaten med brød ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen