Dagens rett

By på blåskjell til sankthansfesten

Fester midt i uka er velkomne, men da må det være enkelt. Det er imidlertid ikke noe å si på smakskraften i dagens festoppskrift.

Blåskjell er en luksus alle har råd til, og en stor bolle rykende varme skjell smaker alltid fortreffelig. Samtidig som det er veldig lett å lage.

Se alle de andre gode oppskriftene med blåskjell

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Blåskjell på fiskekonens vis

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 kg norske blåskjell
½ stilk stangselleri
½ liten løk
1 bit purre
1 drøy ss smør
½ dl hvitvin el. 1-2 ts presset sitron
1 dl fløte
litt finhakket kryddergrønt (persille, dill, estragon, krydder etter ønske)

Fremgangsmåte

Skyll blåskjellene godt i kaldt vann, og skrap løs eventuelle byssustråder og rur fra skjellene.

Kontroller at alle skjellene er lukket. Knips på de skjellene som er åpne, dersom de ikke lukker seg er de døde og skal kastes.

Finhakk selleri, løk og purre og stek dette i en stor kjele i litt smør til løken er blank.

Legg i blåskjellene og ha i vinen og fløten. Legg på lokk og sett over sterk varme.

Kok skjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter.

Rør inn dine favoritturter og server blåskjellene rykende varme rett fra gryten med godt brød eller pommes frites ved siden av.

Oppskrifter med blåskjell

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen