Dagens rett

By på denne overraskelsen i kveld

Helgen starter med en skikkelig italienskinspirert festrett med både parmaskinke og en nydelig risotto. Oppskriften får du her.

Mange tror risotto er vanskelig å lage. Det stemmer ikke. Risotto er nemlig en ganske smal, om enn litt tidkrevende, sak bare du følger denne oppskriften.
 

Pass på å bruke nok væske, en hard og tung risotto er ingen fest.
 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kylling med parmaskinke og risotto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

4 små kyllingbryst, eller 2 store
8 skiver parmaskinke, eller annen god spekeskinke
20 basilikumblader
4 sjalottløk
20 sjampinjonger eller skogsopp

Risotto:
3 ss smør
3 dl risottoris f. eks. arborio
1 dl hvitvin, eller eplesider
7 dl hønsebuljong, eller kyllingfond
50 gr smaksrik hvit ost, revet
1 dl soltørkede tomater, hakket
100 gr sukkererter

Fremgangsmåte

Kyllingen:
Sett ovnen på 150 grader.

Legg skinkeskivene ved siden av hverandre to og to og legg noen basilikumblader over.

Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.

Brun filetene raskt i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen ved 150 grader i 15-20 minutter.

Risottoen:
Finhakk løken og skjær soppen i mindre biter. Varm smøret i en tykkbunnet kaasserolle og fres løk og sopp raskt, tilsett risen og fres til den er gjennomsiktig.

Spe med vinen/eplecideren og tilsett buljongen i flere omganger. La risen svelle under stadig røring.

Rør i osten og tomatene. Del sukkerertene og tilsett dem også. Krydre med salt og pepper.

Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks med risottoen på samme tallerken.

Flere risottoretter

Flere herlige kyllingretter

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen