Dagens rett

En slik salat får opp matlysten

Sprø hjertesalat med saftig kylling og kikerter er en kjapp, men også svært smaksrik løsning på tirsdagsmiddagen.

Salat er ikke bare for kaniner. I denne middagssalaten er det lite grønne blader. Her er det mettende kikerter og blomkål som står for mesteparten av det grønne innslaget.

Se flere gode salatoppskrifter her

Kikerter burde av spise mer av - her er våre oppskrifter 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Middagssalat med kylling og kikerter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

500 g kyllingfilet
1 kjøttbuljongterning
1 boks hermetiske kikerter
2 ss olivenolje
2 ss hakket persille
1 fedd knust hvitløk
2 hoder hjertesalat
1 rød paprika
½ blomkål i buketter
1 bunt reddik
Dressing:
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Trekk kyllingfiletene ca. 10 minutter i buljong på svak varme.

La kyllingen avkjøles og skjær den i terninger. Bland kylling med avrente kikerter i en miks av olivenolje, hvitløk og kruspersille. Smak til med salt og pepper.

Riv salaten i strimler og legg paprika i terninger utover et salatfat. Del blomkål i buketter og skjær reddiker i to.

Legg grønnsakene på fat sammen med kylling og kikerter. Drypp over sitronsaft og olivenolje og krydre med salt og pepper.

Server kyllingsalaten med godt brød.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen