Dagens rett

Det er lett å forstå at denne retten er manges favoritt

I dag setter vi en sann, italiensk klassiker på menyen. Dagens oppskrift er spagetti carbonara.

Denne fantastiske retten fortjener uten tvil sin klassikerstatus, men den er nok ikke like tradisjonell som man har lett for å tro. Faktisk dukket den ikke opp før mot slutten av 1940-årene.

Se Apéritifs store pastaguide for alt du lurer på om pasta

I den opprinnelige oppskriften er det ikke fløte, men mange synes det er både enklere og bedre.

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Spagetti carbonara

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

200 g spagetti
150 g bacon 
2 hele egg
2 eggeplommer (til servering)
hakkede urter
salt og kvernet pepper
litt parmesan

Fremgangsmåte

Kutt opp baconet i små biter og brun dette over middels varme.

Kok spagetti i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Slå vannet av spagettien, og rør inn sammenvispet egg.

Bland i bacon, finhakkede urter, salt og pepper. Ha over noen flak parmesan.

Server retten med en rå eggeplomme anrettet i eggeskallet. Ha godt brød til.

Tips: I den klassiske carbonaraen skal man ikke bruke fløte, men dette er mer og mer vanlig her hjemme og det er unektelig enklere.

Noen tilsetter også grønne erter eller brokkoli i retten.

Les alt om pasta her

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen