Dagens rett

Seisuppe med skalldyr

Rimelige ingredienser kan også bli festmat

Rimelige ingredienser kan også bli festmat

Sei, blåskjell og reker mister hverdagspreget i denne smaksrike fiskegryten. Perfekt når det er mange til bords.
03 September 2022 - 00:00

Sei har helt ufortjent fått et hverdagsstempel. Denne smaksrike fiskesorten hører til de rimeligste i fiskedisken, og det er nok bakgrunnen, for kvaliteten holder til de beste festretter.

Denne fiskegryten/mettende fiskesuppen  er helt super å lage store mengder av. Og dermed et godt valg når du har lyst til å be inn mange, men kanskje ikke har budsjett for det. Om gjestene tar med seg drikke, blir det enda enklere å være vert. Denne fiskeretten er nemlig lett å matche med drikke siden den er ganske så klassisk i stilen.

Se våre andre gode oppskrifter med sei 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Seisuppe med skalldyr

Seisuppe med skalldyr

Fremgangsmåte

  1. Skjær sei, gulrot og purre i terninger. 
  2. Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast skjell du er usikker på. Damp blåskjellene i litt av hvitvinen til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Sil av kraften og sett den til side. Ta skjellmaten ut av nesten alle skjellene, men la noen være igjen i skjellene som pynt. 
  3. Rens rekene, men la noen være igjen med skall som pynt.  
  4. Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.
  5. Spe med kraften fra blåskjellene, fiskekraft og resten av hvitvinen, og kok inn til det halve. 
  6. Ha sei, gulrot, purre, syltet gresskar og finhakket gressløk i suppen, kok opp og la trekke til seien er kokt, ca. 2 minutter.
  7. Ha i matfløte og smak til med eddik, sukker og ev. salt, den skal smake svakt sursøtt. 
  8. Varm opp til kokepunktet og ha i blåskjell og reker. La stå til blåskjell og reker er varme, 1-2 minutter.
  9. Fordel i suppetallerkener og pynt med skjell og reker samt rester av gressløken. 
  10. Server med godt brød ved siden av.

Tips:
Om du ikke har syltet gresskar, kan du bruke chutney - det gir mer kryddersmak - eller så kan du også droppe denne ingrediensen.

Her finner du mange oppskrifter med sei

Se mange flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her