Dagens rett

Frist med disse knallgode småpaiene

En pai som denne fyller rollen som middag, til lunsj eller i matpakken. Bruk en stor eller mange små former, alt etter bruk - og lyst.

Pai er fantastisk godt, og det er en flott måte å bruke rester som du måtte ha igjen fra tidligere middager på. Ved å fordele oppskriften på porsjonsformer, er det lettere å ta vare på restene etter paimiddagen. De er nemlig supre som innmat i matpakken eller som lunsj til dagen etter.

Se alle de fristende paioppskriftene her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllingpai med ost og bacon

Antall porsjoner

4-8

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Paibunn
125 g
2 ss
Fyll
100 g
250 g
0.5 ts
4 stk
2.5 dl

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

Trykk deigen ut i en stor paiform eller mange små. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær kjøttet i passe store biter. Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet. Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.

Stek paien videre ved 180°C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

Sendt inn av

Foto: OEH

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen