Gresk burger

Herlige solfylte Hellas er inspirasjonen for denne retten - drøm deg bort med en sommerlig hvitvin i glasset.

Er du glad i tzatziki er det selvfølgelig fritt frem å la den spille rollen som hvitløksdressing.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gresk burger med svinekjøtt

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
4 ss gresk krydder
en klype cayennepepper
2 ss margarin eller olje til steking
1 pakke ferdigkuttet salatblanding
4 tomater

½ glass fetaost i marinade eller ½ pk naturell fetaost

½ rødløk i strimler

svart oliven

Fremgangsmåte

Bland sammen kjøttdeig og krydder i en bolle.

Form to burgere og stek dem i en stekepanne med margarin eller olje til de er gjennomstekt.

Lag burgerne med dressing, salat og tomatskiver.

Bruk gjerne dine favorittgrønnsaker. For et sunnere alternativ kan du bytte ut hamburgerbrødet med solsikketoast eller rugtoast.

Tips 1:
Om du blander inn most fetaost inn i burgerfarsen, får du enda mer av den greske smaken. Fetaosten kan du også legge oppå de ferdigstekte burgerne sammen med dressingen, salaten, tomatskivene og rødløken i strimler.Server gjerne oliven i en skål ved siden av - i hvert fall om de er med steiner.
Tips 2:
Om du ikke har gresk krydder for hånden, kan du lage ditt eget ved å blande like deler tørket oregano, spiskummen, paprikapulver, salt og pepper.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter i Apéritifs omfangsrike kokebok

Forsiden akkurat nå

Til toppen