Dagens rett

I dag blir det taco i burgerbrød

For noen er det å banne i kjerka, men du får like mye tacosmak med denne burgeroppskriften som du ellers er vant til.

Burger eller taco? I dag behøver du ikke velge en gang. Trår du til med hjemmelagde burgerbrød og egenmekket dressing, blir det fest i stua.

Flere saftige burgere finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Tacoburger

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
1 pose tacokrydder
2 ss margarin eller olje til steking
1 pakke ferdigkuttet salatblanding

Fremgangsmåte

Del kjøttdeigen i to firkanter og klem disse ned i tacokrydderet.

Stek burgerne i en stekepanne med margarin eller olje til de er gjennomstekte.

Legg salaten på hamburgerbrødet, deretter hamburgeren og topp det med dressing.

Bruk gjerne dine favorittgrønnsaker. For et sunnere alternativ kan du bruke solsikketoast/rugtoast i stedet for hamburgerbrød.

Flere saftige burgere finner du her

Server noen av disse gode potetene ved siden av

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Hamburgerdressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

2 dl lettrømme
1 ts sitronsaft
2 ss finhakket frisk gressløk
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Ha rømmen over i en liten bolle og rør rundt.

Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken.

Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak til.

Server hamburgeren med masse sprø salat, skiver av rødløk, tomater, sylteagurk og denne deilige rømmedressingen.

Flere dressinger og sauser

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Hjemmelagde hamburger- og pølsebrød

Antall porsjoner

12 pølsebrød eller 8 hamburgerbrød

Ingredienser

3 dl melk
½ pakke gjær
1 ts sukker
½ ts salt
3 ss olje
200 g sammalt hvete, fin
250 g hvetemel
 
sesamfrø

Fremgangsmåte

Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje.
 
Rør inn sammalt mel og tilsett hvetemelet. Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle.
 
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.
 
Elt deigen lett, og trill den til en jevn pølse som deles i tolv eller åtte like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker dersom du skal bruke dem til hamburgere.
 
Legg emnene med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate.
 
Dekk brødene med klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og stek brødene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til de er lyst brune. Avkjøl på rist.
 
Tips: Strø gjerne sesamfrø på hamburgerbrødene før steking. Det gir en ekstra god smak. 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen