Dagens rett

Kalkun smaker like godt i dag

Når den milde kalkunsmaken pakkes inn i karri og kokos, får du akkurat det du trenger på årets første dag.

Til dagens middag kan du enten bruke rester av nyttårskalkunen eller vakuumpakket kalkunfilet. 

Det finnes enda flere måter å bruke kalkunkjøtt på

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kalkungryte med karri og kokos

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g kalkunfilet
2 ss smør
2 ts paprikapulver
1 boks (400 ml) kokosmelk
2 hvitløkbåter, finhakket
2 ts rød karripasta
4 vårløk, strimlet
2 gule paprika, strimlet
200 g østerssopp, skivet
½ lime
salt og kvernet pepper
frisk koriander

Fremgangsmåte

Skjær kalkunfileten først i skiver og så i strimler.

Stek strimlene gylne i smøret og dryss over paprikapulver. Tilsett hvitløk, kokosmelk og karripasta. Senk varmen og la det hele småkoke i ca. 8-10 minutter.

Fres grønnsaker og sopp raskt i litt olje og tilsett dem så i gryten. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.

Dryss over frisk koriander og server med jasminris ved siden av.

Flere gode kalkunoppskrifter

Tips1:

Om du bruker rester av ferdigstekt kalkun, må du korte ned på den første varmebehandlingen slik at ikke kjøttet tørker helt ut. Men ellers kan du følge oppskriften.

Tips2:

Du kan godt bruke kyllingfilet i stedet for kalkun.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen