Dagens rett

Kalkun kan også nytes på denne måten

Det tandre kalkunkjøttet trives sammen med mye smak i tilbehøret. Denne oppskriften passer perfekt for deg som ikke har tenkt å tilberede hele fuglen.

Kalkun kan serveres på andre måter enn som helstekt fugl. Denne versjonen er perfekt for den som ikke skal ha så mange til bords. Eller om du trenger kalkun som en del av en større meny. 
 
 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Kalkunbiff med søtpotet, ruccula- og ostesmør

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 kalkunbiffer
4 gode skiver bacon
2 ss smør til steking
salt og pepper
 
Ruccula- og ostesmør:
250 g romtemperert smør
2 dl revet ost (godt lagret)
2 dl finhakket ruccula
1 fedd hvitløk, finhakket
 
Stekte søtpoteter:
4-6 søtpoteter
2 ss olje
salt og pepper

Fremgangsmåte

Surr kalkunbiffene med en god skive bacon og fest med en tannpirker. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør, eller grill dem, i 4-5 minutter på hver side.

Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter. Server biffen med stekte søtpotetbåter, salat og ruccula- og ostesmør.

Ruccula- og ostesmør:
Bland sammen romstemperert smør, revet ost, hakket ruccula og finhakket hvitløk. Smøret pakkes i plastfolie og legges kaldt til de skal brukes.
 
Stekte søtpoteter:
Søtpotetene deles i båter, vendes i olje, salt og pepper. Stekes i ovn på 230 grader i 15-20 minutter.
 

Oppskrifter med kalkun

Tips:
Server gjerne med ostefylt paprika som du kjøper ferdig fra ferskvare- eller kjøledisken.

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen