Dagens rett

Med denne blir det en hot start på helgen

Finn fram grillen og lag denne grillsalaten med masse smak. Oppskriften kan alle klare.

Å kombinere all den friske salaten som er å få akkurat nå med alt det fristende som kan grilles, ja, det må jo bare bli godt. Spesielt når smaken får litt ekstra hete som her.

Flere fristende salatoppskrifter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hot barbeque-salat

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

300 g  renskåret svinekjøtt i strimler
2 grillspyd av tre (lagt i bløt i ca 20 minutter)
1 ss  paprikapulver
½ ts  salt
½ ts  pepper
2 ss  rapsolje til steking
8 mandelpoteter
1 ss solsikkeolje
1 stor tomat
1 pakke blandet salat

Fremgangsmåte

Vask potetene og del dem i to på langs. Vend potetene i oljen, krydre med barbequekrydder og legg dem i ildfast form.

Sett formen i ovnen og stek på 225 grader i ca. 20 minutter.

Del tomaten i to. Smør en spiseskje barbequesaus på hver av snittflatene. Stek tomatene med snittflaten opp sammen med potetene de siste 10 minuttene.

Tre kjøttet på trespyd. Krydre med paprika, salt og pepper. Stek spydene i 3-4 minutter på hver side i en panne eller på grillen.

Legg salaten i en bolle og server med de bakte potetene, tomatene og grillspydene.

Deilige salater

Herlige grillretter

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Teigens BBQ-saus

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

500 g ketchup
250 g brunt sukker
1 dl sterk kaffe
1 ss tabasco

Fremgangsmåte

Bland sukkeret med ketchupen og tilsett kaffen.

Smak deg frem til hvor sterk BBQ-saus du ønsker, bruk mer eller mindre tabasco. La sausen stå en time før bruk.

Sausen holder seg fint i kjøleskap en uke, men etter min erfaring varer den sjelden så lenge. Den finner snart veien til annet enn spareribs også.

Denne BBQ-sausen er like god som den er enkel. Passer veldig godt til spareribs, men vent med å pensle kjøttet til slutten av grillingen. Barbequesausen inneholder en del sukker som gjør at det brenner hvis du pensler på for tidlig. Settes også på bordet slik at de som ønsker det kan ta på litt ekstra.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen