Dagens rett

Denne kraftpakken av en ventesuppe lager seg selv mens du baker julekaker

Oksehalesuppe er som skapt for søndagsmenyen. Denne oppskriften gir deg masser av tid til andre gjøremål.

Vi er inne i den mørkeste delen av året, og denne fargeklatten og kruttønnen av en kjøttsuppe er som skapt for en søndag sent i november.

Den tar litt tid å lage, men den er altså vel verdt å vente på. For mens du venter, kan du gjøre andre ting. Gå tur eller lage pepperkaker.

Her finner du alt om pepperkakebaking 

Vi har også mange andre suppeoppskrifter

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Thailandsk oksehalesuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer og 40 minutter

Ingredienser

1 kg oksehaler
2 ss olje

1 hakket løk
5 fedd hvitløk, hakket
3 røde chili med frø, hakket
1 sitroner (kun saften)
1 lime (kun saften)
1½ ss sukker
5 limeblader eller 1 stilk knust sitrongress
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpuré
1½ l buljong eller kjøttkraft

5 cm galangalrøtter eller ingefær, i fine strimler
1 squash i strimler
1 rød paprika i strimler

2 ss hakket, frisk koriander

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.

Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Ha i limebladene eller sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen.

Tilsett hakkede tomater, chili, tomatpuré og buljong/kraft. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.

Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften tilside så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.

Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.

Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.

 
Tips: Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl kokosmelk for å runde av smaken.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen