Dagens rett

Pariserpizza

Pizza på en mandag er ingen umulighet. Spesielt ikke når den lages på det vis vi i dag gir deg oppskriften til. Da slipper du nemlig også å tenke på at pizzabunn skal tilberedes. Dette er enkel, men smaksrik mat, som vi med fordel kan hente frem en like enkel vin til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pariserpizza

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk baguett
2 stk tomat
4 dl revet hvitost
2 ts tørket oregano

Kjøttsaus Pizzaiola:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
4 ss olje
1 løk, hakket
2 båter hvitløk, finhakket
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
½ ts pepper
1 ts salt
1 ss hakket frisk basilikum eller 1 ts tørket
ca 1 dl vann

eller:

Superrask kjøttsaus:
400 g kjøttdeig eller familiedeig
2 ss olje
1 liten rød paprika i biter
1 lite glass rød pastasaus

Fremgangsmåte

Kjøttsaus Pizzaiola:
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

Superrask kjøttsaus:
Rens og hakk paprikaen. Bruk svært god varme på stekepanna, og ha i olje. Brun først halvparten av kjøttdeigen, legg den til side og stek resten. Senk varmen, og ha all kjøttdeigen, paprikaen og tomatsausen i stekepanna. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.

Del baguetten i to på langs og smør fyllet utover. Legg på tynne skiver tomat og dryss på osten.

Stekes på 225°C i 10-15 minutter.

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen