Verdens beste pizzadeig

Verdens beste pizzadeig

Fremgangsmåte

  1. Denne porsjonen gir cirka 1,25 kg.
  2. Rør ut gjæren i vannet i en liten skål.
  3. Ha mel og salt i bollen på en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  4. Ha gjærblandingen og fordeigen i bollen med melet.
  5. Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet, til deigen er blank og smidig (cirka 15 minutter).
  6. Ha deigen over i en annen bolle.
  7. Dekk til bollen med plastfilm, og sett den i kjøleskapet i 24 timer (eller lenger, maks 48 timer).
  8. Ta deigen ut av kjøleskapet. Slå ned deigen, slik at du presser luften ut av den.
  9. Del deigen i ønsket antall deigballer (250 g til en vanlig 30 cm stor pizza), og la dem stå til de er romtempererte (minimum 2 timer).
  10. Sett resten av deigen tilbake i kjøleskapet til senere bruk.
  11. Legg deigballene i en form, og dryss over litt hvetemel.
  12. Dekk til formen med plastfilm, og la deigballene heve til det dobbelte. Nå er de klare til bruk.

Tips: Du kan lage en hurtigvariant av denne deigen ved å bruke 20 g fersk gjær i hoveddeigen istedenfor 10 g. Når du kommer til trinn 5, kan du la deigen heve til det dobbelte i romtemperatur, og deretter lage porsjonsdeigballer som er klare til bruk. Deigen blir imidlertid enda bedre hvis den får heve lenger, som i oppskriften.

Her finner du over 100 pizzaoppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Craig Whitson og Tore Gjesteland, fra boka Verdens beste pizza

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget Pizzadeig

Hjemmelaget Pizzadeig

Fremgangsmåte

  1. Denne oppskriften gir 4 store pizzaer. De du ikke bruker kan du fryse.
  2. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
  3. Elt deigen godt sammen til den blir smidig og glatt (ca 15 minutter for hånd).
  4. Dekk bollen med et klede og la den heve til dobbel størrelse.
  5. Ta av gode emner (litt store boller) og trill runde på et melet bord.
  6. Kjevle deigen veldig tynt, gjerne ikke mer enn et par millileter tykk, og ha over på en bakeplate på et bakepapir.
  7. Topp med hjemmelaget tomatsaus og den topping du selv ønsker og stek på maks temperatur med over- og undervarme i 8 - 10 minutter.

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her