Prøv denne pastasausen

Og det bare med grønnsaker. Her er oppskriften. Det er lov å jukse og ha på litt kjøtt.

Det er så mye smak i rotgrønnsaker at kjøtt er helt unødvendig for å lage en riktig fyldig pastasaus. 

Se våre andre oppskrifter med pasta

Her registrerer deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Enkel spagettisaus med gulrot og selleri

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300 g karbonadedeig
1 løk
1 båt presset hvitløk
3 gulrøtter
100 g knollselleri (sellerirot)
5 modne tomater
2 ss tomatpuré
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1 ts tørket oregano
400 g fullkornsspagetti

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Rens og finhakk løk og hvitløk. Vask, skrell og riv gulrøtter og selleri. Skjær tomatene i terninger. Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den. Tilsett grønnsakene og tomatpuré.  Tilsett buljongen og oregano, og la sausen koke i ca. 20 minutter. Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket chili. Et par laurbærblad som får koke med i sausen gir en ekstra godt smak, men er ikke nødvendig. Server sausen med nykokt spagetti.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Frukt.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen