Ukens kake

Hell øl i browniedeigen, du vil ikke angre

Det mørkeste ølet er en undervurdert ingrediens til sjokoladekaker som denne.

Brownies er noe av det enkleste du kan bake. At kaken er klissete og ikke helt gjennomstekt, er helt i orden. Det skal derfor godt gjøres å bomme.

 Denne uken er det ekstra mye godt i browniedeigen. Om du ikke har stout, kan du godt bruke annet mørkt øl som porter eller juleøl om du skulle ha noe fra forrige jul i kjelleren.

Se våre andre oppskrifter på brownies

Brownie med mørkt øl

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

250 gram usaltet smør
300 gram mørk sjokolade, min 65 prosent
2 dl stout, gjerne sjokoladestout
2,5 dl sukker
2 dl demerarasukker
4 store egg
2 ts (ekte) vaniljesukker
1 ts salt
3 ¼ hvetemel
¾ dl kakao

 

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 175 grader.

Smelt smør og sjokolade i en kjele over svak varme under omrøring. Trekk til side og pisk inn stout og begge sykkeltypene. Pisk inn ett egg av gangen. Rør in vaniljesukker og salt. Sikt melet og kakaoen inn og brett det inn i sjokolademiksen. Hell over i en smurt langpanne 24x30 cm og fordel deigen jevnt.

Sett formen i midten av ovnen og stek i 30 minutter eller når en trepinne nesten helt slipper. Kaken skal være litt seig, men langt fra flytende.

Avkjøl og del opp i biter.

Tips:
Du kan godt pynte med melisglasur.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen