Dagens rett

Valentines-meny

I dag er det selveste Valentines Day - dagen du skal vise dine følelser ovenfor din kjæreste. Her får du en tre-retters meny som du bør være garantert suksess med.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Forrett:

Hummer naturell

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 hummer á 350-400 g
majones
1-2 sitroner
noen salatblad
ristet loff og smør

Fremgangsmåte

Anrett ½ hummer på hver tallerken med et salatblad og litt majones, en skive ristet loff, smør og et par sitronbåter.

Oppdeling av hummer:
Ta tak inntil klofeste og vri klørne av. Del hummeren langsetter på ryggsiden med en skarp kniv, start ved hodet og skjær bakover. Deretter snur du hummeren og deler hodet på langs.

Ta bort paven (magesekken) foran i hodet. Knekk hvert ledd på klørne så det blir lettere å få ut innholdet. En hummergaffel er velegnet til å ta ut kjøttet med.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hovedrett:

Saltimbocca alla Romana

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g flatbiff av kalvekjøtt
8 sk. spekeskinke
16 blad frisk salvie
4 ss smør
1 ¼ dl tørr hvitvin
½ ts salt
½ ts grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Skjær flatbiffen i 8 tynne skiver, ca. 1 cm. Bank schnitzlene forsiktig flate med bredsiden av en kniv eller biffbanker.

Legg en skive skinke og 1-2 salvieblader på hver av schnitzlene. Fest med tannstikker.

Smelt 2 ss smør i en panne. Legg i schnitzlene og stek dem 2-3 minutter. på hver side. Dryss litt salt og pepper over kjøttet, ta det opp og hold det varmt under lokk.

Kok pannen ut i hvitvin. Rør 2 ss smør inn i sausen. Smak til med salt og pepper. Legg schnitzlene tilbake i pannen og varm dem.

Server schnitzlene med St. Anna-bønner, saus og olivenbrød.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

St. Anna-bønner

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g aspargesbønner
1 boks hermetiske tomater
3 ss olivenolje
3 båt finhakket hvitløk
1 ts tørket oregano
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Kok bønnene til de er møre, ca. 5 minutter.

Varm olivenolje i en panne. Fres finhakket hvitløk til den blir blank. Tilsett hermetiske tomater og la blandingen koke noen minutter. Smak til med oregano, salt og pepper.

Legg bønnene på et serveringsfat og hell tomatblandingen over.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dessert:

Sjokoladefondant med avletter, is, nøtter og bær

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Sjokoladefondant:
300 g usaltet smør
300 g mørk sjokolade (bitter)
6 eggeplommer
6 egg
170 g farin
30 g hvetemel
en blanding av røde bær
mynteblader
melis
kakaopulver
karamelliserte valnøtter (om ønskes)

Fremgangsmåte

Smelt sammen smør og sjokolade meget sakte på meget lav varme. Ta av varmen.
 
Pisk eggeplommer, egg og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på lav hastighet til sukkeret er oppløst, ca. 20 sekunder.
 
Tilsett sjokoladeblandingen og pisk på lav hastighet i 20 sekunder til. Sikt melet og tilsett i et par omganger. Pisk i 10 sekunder etter hver gang. La røren avkjøle i 15 minutter.
Sett ovnen på 175 grader. Pensle 10 individuelle kakeformer eller ringer (ca. 10 cm i diameter) med usaltet smør og legg dem på et stekebrett.
 
Pisk sjokoladerøren i noen få sekunder. Fordel sjokoladerøren i formene. De skal være ca. ¾ fulle. Stek på midterste rille i 8-10 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl i 1 minutt.
 
Hell ut kakene på serveringstallerken. Legg en avlett på hver tallerken. Topp avletten med en kule hvit sjokolade-, vanilje- eller kokosis. Pynt med bær og mynte. Sikt litt melis over kaken. Sikt litt kakao over isen. Pynt med karamelliserte nøtter (om ønskes).

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen