Dagens rett

Vi griller fisk og skalldyr

Usikker på hva du skal servere på selveste nasjonaldagen? Fortvil ikke; vi oppfordrer deg til å grille. Ikke kjøtt, som ganske ordinært og tradisjonelt er for denne dagen, men derimot havets delikatesser, det enten være seg fisk eller skalldyr. Begge varianter bys på, likeså en passende vin i tråd med rettene.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Laks og asparges

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g laksefilet uten skinn og bein
5 ss olivenolje
500 g grønne asparges

Marinade til laksen:
saft av 2 sitroner
sukker
1 presset hvitløkbåt
½ finhakket rød chili
2 laurbærblad
2 ss sjøsalt
5 ss olivenolje
pepper

Marinade til asparges:
saft av to sitroner
sukker
2 ss sjøsalt
pepper
5 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Skjær laksen i terninger på ca 2 cm. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell denne over lakseterningene.
Vend terningene inn i marinaden, dekk med folie og la stå i kjøleskap minst 1 time. Rens aspargesen og del hver av dem i 4 biter.

Lag marinaden og legg aspargesbitene i marinaden. Dekk med folie og la aspargesen marinere 1 time i kjøleskap.

Grill asparges og laks på god varm grillpanne i 3-4 minutter, alternativt på utegrillen. Server med loff og øl eller hvitvin.

Tips!  Kokt jasminris kan også brukes som tilbehør.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Limegrillede reker eller scampi med grønnsakspyd

Antall porsjoner

4

Ingredienser

700 g store reker eller scampi, gjerne rå
1 dl valnøttolje
½ dl limesaft
4 finhakkede hvitløkbåter
2 ts hakket frisk koriander
½ finhakket frisk chili
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Grønnsakspyd som tilbehør:
½ suash
1 rød paprika
1 fast eple

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene untatt rekene i en bolle. Legg rekene i marinaden og sett dem i kjøleskap minst 2 timer. Snu på rekene flere ganger.

Træ rekene på grillspyd og grill dem over godt varme glør 1-2 minutter.

Slik gjør du grønnsakspydet:
Skjær grønnsakene i biter og træ dem på spyd. Pensle med olje og legg på grillen. Dryss salt og pepper over etter grilling.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere grillmatartikler

Søk litt i Apéritifs Kokebok

Sprudlende 17. mai (artikkel)

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen