- Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen.
- Skrell den nederste tredjedelen av den kuttede aspargesen. Del den så i biter på ca 1 cm.
- Kok opp i vann, melk og fløte. La det koke i 6 minutter. Ta så ut 1/3 av aspargesen.
- Ha suppen i en food processor (du kan også bruke stavmikser), og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varm.
- Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland tomatene med aspargesen du tok ut av suppen.
- Stek skivene med spekeskinke i stekepanne til de blir sprø og gylne.
- Anrett så en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken og hell den varme suppen rundt.
- Legg to skiver spekeskinke på toppen av hver tallerken.
- Tips:
For ekstra smak, kan du bruke kraft eller buljong i stedet for vann.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her kan du lære alt om asparges