Fransk quiche med ost og kalkun
Aperitif

Fransk quiche med ost og kalkun

Er det noe franskmennene virkelig kan, så er det å lage god quiche, og det smaker godt så vel til hverdags som til festlige anledninger.

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smøret raskt i melet, tilsett vannet og bland alt til en smidig deig.
  2. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskap 1 time.
  3. Kjevle deigen ut til en runding litt større enn en paiform, 24-26 cm i diameter. Trykk deigen ned i formen slik at den dekker bunnen og kantene. Prikk deigen med en gaffel.
  4. Legg gjerne en strimmel aluminiumsfolie over formkanten og ned langs sidene, slik at deigen ikke siger ned under forstekingen.
  5. Forstek paibunnen på nederste rille i stekeovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
  6. Fjern folien, og sett paiskallet til avkjøling. Skjær kalkunrestene i fine strimler og fordel dem over paibunnen.
  7. Visp sammen egg, melk og fløte. Riv eller del opp osten i små terninger og ha den i eggeblandingen sammen med salt, pepper og evt revet muskat.

Tips:
Har du rester av kokte grønnsaker som blomkål, er det veldig godt i denne paien. 

Hell blandingen i paibunnen.

Sett paien tilbake på nederste rille i ovnen. Stek videre ved 200 grader til eggeblandingen har stivnet og fått en gylden farge.

Server paien med en frisk og god salat.

Mange flere lekre paier finner du her  

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her