Helstekt kalkun med syltet løk og potetgrateng
Apéritif

Helstekt kalkun med syltet løk og potetgrateng

Selvfølgelig skal du helsteke kalkunene. Her er det tilbehøret som gjør det den store forskjellen. Du skal nemlig lage både syltet løk og potetgrateng.

Fremgangsmåte

  1. Still ovnen på 270 grader og sett kalkunen på nederste rille. La den stå i 30 minutter mens du snur den regelmessig slik at den blir pent brun.
  2. Skru ned varmen til 210 grader. Stek videre i en time mens du snur fuglen samtidig som du fjerner sjyen som danner seg.
  3. Sett ned temperaturen til 100 grader og stek videre i en time.
  4. Når den er ferdig stekt; salt og pepre fuglen.
  5. Skrap sjyen ut av formen og kok opp med 2,5 dl kokende vann. La koke i 1 minutt. Hell sjyen i et sausenebb.
  6. Vask potetene og la skallet sitte på. Skjær dem i tynne skiver.
  7. Kok opp melken med litt salt, pepper og 3 klyper muskatnøtt. Ha i potetskivene, og la dem koke i 10 minutter.
  8. Løft ut potetskivene og fordel dem i porsjonsformer, evt en stor form. Dryss over litt salt og pepper og fordel creme fraiche over. Stek ved 210 grader i 30 minutter.
  9. Blancher løken 2-3 minutter i saltet, kokende vann. Løft dem ut av kjelen og fjern det ytterste skallet. Skyll dem i kaldt vann, og la dem dryppe av seg på kjøkkenpapir.
  10. Rull løken i honning (som er lett oppvarmet) og sett dem i en tykkbunnet panne. Tilsett persillekvister. Sett over svak varme til løkens overflate er lett knekkaktig.

Server kalkunen oppdelt i pene skiver sammen med de syltede løkene, potetgratengen og sjyen.

 Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her