Jarlsberg-gratinert sild med høstsalat
Foto: ALLEKO

Jarlsberg-gratinert sild med høstsalat

Fersk sild kan serveres i en ostegrateng som denne med en deilig høstsalat. Det smaker knallgodt.

Fremgangsmåte

  1. Gratengen: Sildefiletene skjæres rene for bein og deles opp i biter på ca 1 cm.
  2. Hvis du har hel sild, husk å skrape den før du fileterer den. 
  3. Kokte poteter renses for skall og skjæres i tynne skiver .
  4. Riv osten fint.
  5. Løken kuttes i tynne skiver.
  6. Hvitløk og persille finhakkes.
  7. Poteter, løk og halvparten av silden legges lagvis med hvitløk, persille, salt og pepper mellom lagene i en ildfast form.
  8. Hell over fløte. Topp med revet ost og legg resten av sildebitene på toppen. 
  9. Gratiner i ovn ved 180 grader i 10 min. Tiden i ovn kan variere med størrelse og tykkelsen på leget i formen.
  10. Dryss over finhakket dill.
  11. Høstsalat: Blomkål og brokkoli renses og skjæres i små biter à ca 2 cm.
  12. Gulrot, stangselleri og purre kuttes i julienne.
  13. Blansjer alle grønnsakene lett i ca 15 sekunder.
  14. Avkjøl i kaldt vann og tørk grønnsakene.
  15. Hell så alt i en bolle.
  16. Bland olivenolje, eddik, salt og pepper og hell over.

Inspirasjonen til denne retten kommer fra kokeboken: Fisk og Vin fra Gastronomisk Institutt.

Se alt det gode du kan lage med sild

Se hvordan du lager din egen sursild her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten
Dagens rett

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her