Foto: Lisa Westgaard

Kyllinglasagne

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 stk. lasagneplater
ca. 2 dl revet hvitost

Kjøttsaus:
1 stk. løk
2 ss olje
1 boks hakkede hermetiske tomater
ca. 1 dl vann
½ stk. hønsebuljongterning
kjøtt av 1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt)
1 ts tørket oregano
evt. ½ ts sukker
litt salt og pepper

Ostesaus:
2 ss smør
4 ss siktet hvetemel
8 dl melk
ca. 6 ss revet parmesan , evt. annen ost
ca. ¾ ts salt
½ ts pepper
1 krm revet muskatnøtt

Fremgangsmåte

Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank. Hell over en boks hermetiske tomater og vann. Finhakk 1/2 terning hønsebuljong og dryss den i sausen. Kok opp.

Skjær kyllingkjøttet i terninger og tilsett i sausen. Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel til ostesausen. Spe med melk og rør godt etter hvert, for å få en fin og klumpfri saus. Smak til sausen med ost, salt, pepper og eventuelt revet muskatnøtt.

Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt, ildfast form. Dryss over revet ost til slutt.

Sett formen i stekeovnen ved 200 °C i 35-40 minutter eller til pastaplatene er møre (kjenn etter med en kniv). Server kyllinglasagne med fargerik salat og gjerne brød ved siden av.

Sendt inn av

Skriv ut
/5 etter 0 anmeldelser
Din vurdering:
Til toppen