Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto
Foto: Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø

Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto

Ovnsbakt kveite er en herlig rett å servere gjester. Denne oppskriften hjelper deg å lage tilbehør som eplesmørsaus, byggrisotto og gulrotpuré.

Fremgangsmåte

  1. Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk fisken.
  2. Skjær noen snitt i skinnet og legg fisken med skinnet opp i en smurt ildfast fat. Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.
  3. Bak fisken midt i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter til den er knapt gjennomkokt. Den er klar når du kan trekke skinnet lett av.
  4. Eplesmørsaus: Kok løk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør. Hell på fløte og kok sausen til den tykner lett.
  5. Ta kokekaret av varmen og visp inn kaldt smør i små porsjoner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og hold sausen forsiktig varm.
  6. Rør inn epleterninger like før servering.
  7. Byggrisotto: Klipp opp posene med byggris og kok grynene i kyllingbuljong i ca. 15 minutter.
  8. Rør inn smør og ost, smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering.
  9. Gulrotpuré: Rens og skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok dem møre i usaltet vann.
  10. Hell kokevannet fra og mos gulrøttene. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.
  11. Ved servering drar du av skinnet på kveitefiletene og serverer med det gode tilbehøret til.

Feststemte oppskrifter med kveite

Mange flere gode kveiteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her