Dagens rett

Ciabatta med ost og ruccolasalat

Dagens rett kan tilberedes med kjøpt ciabatta, eller du kan lage den selv. Oppskrift følger selvsagt med. Da må du imidlertid utsette hele retten til i morgen eller en annen passende dag. Uansett er vinforslaget godt egnet for en kosestund - med eller uten ciabatta!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ciabatta med ost og ruccolasalat

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 ciabattabrød (se oppskrift)
1 ss kremost med pesto
5 blader ruccolasalat eller annen spennende salat
1 tykk skive jarlsbergost
kyllingkjøtt, rester av grillkylling eller skive av kokt
3 oliven, sorte uten sten
½ tomat, i skiver

Fremgangsmåte

Del ciabatta i to og smør på kremost. Legg på salat, jarlsberg, kylling, oliven i skiver og tomat. Sett på ciabattalokket og server et herlig lettvint måltid.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ciabatta (grunnoppskrift)

Antall porsjoner

8 stk.

Ingredienser

Dag 1 lages en surdeig:
5 dl vann
10 g gjær
5 dl hvetemel

Dag 2 lages deigen videre:
6 dl hvetemel
2½ dl durumhvete (vanlig hvetemel kan også brukes)
Surdeigen fra dag
3 dl vann
½ dl olivenolje eller smeltet meierismør
10 g gjær
20 g salt
Mel?

Fremgangsmåte

I stekeovnen ved 250 grader når du setter inn bakeplaten, men skru ned til 200 grader og la ciabattaene steke ca. 35 minutter.

Dag 1:
Rør gjæren ut i det kalde vannet og rør inn melet til det har jevn konsistens. Deigen er nå en klisset røre, men slik skal det være. Dekk deigen med plast og la den stå kjølig 6-12 timer.

Dag 2:
Bland surdeigen med hvetemel, durumhvete, gjær rørt ut i vann, salt og fett ( olje eller smør). Tilsett mer mel om nødvendig.

Strø mel på bakebordet og hell ut deigen.Den skal være ganske løs. Del deigen i åtte biter og form hver bit til en bred, tøffellignende klump. Den vil se litt "komisk" ut, men slik skal det være. Deigen skal være løs, men ikke slik at den renner utover.

Legg bitene på stekeplate godt drysset med mel, helst durumhvete. Pensle deigen med olje eller smør og dekk med plast. La deigen heve ca. 2 timer på kjøkkenbenken. Sett brødene i godt forvarmet ovn, men husk å skru den ned til 200 grader straks brødene settes inn. Stek brødene. De er ferdige når du kjenner en hul lyd når du banker på dem. Avkjøles på rist og fylles med ulike godsaker.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen