Dagens rett
(Bilde: Per Sollerman)

Bedre trøst enn denne finnes ikke

En egen grøt tilegnet en litt amputert dag er blant godbitene i denne kokeboken.

Denne supre oppskriften på skikkelig cowboy-mat, mat som hjelper mot både bondeanger og dehydrering, er en av mange morsomme variasjoner over temaet grøt i kokeboken Grøt på ville veier. Bak denne kokeboken står fire grautgramser: Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring og Ann Kristin Wang som alle bidrar til at den både er fristende, brukervennlig og leseverdig. 

Denne kokeboken kom ikke med i finaleheatet i Beste norske kokebok 2016, men er utvilsomt et bidrag til årets store kokebokhøst som skiller seg ut. Grøtmåltidet blir ikke det samme etter å ha testet disse oppskriftene.

I årets kokebokkåring var det denne kokeboken som stakk av med tittelen 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Dagen-derpå-grøt

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 dl
3 dl
Topping
6 skiver

Fremgangsmåte

Hvis du husker, ha gryn i vann over natten. 

Legg baconet i stekeovnen på 200 grader. La det ligge til det er halvstekt.  Bland demerarasukker og valnøtter i en blender til du får smuler. 
Ta ut baconet og strø på nøtteblandingen. Sett tilbake i stekeovnen og la det stå til baconet er sprøtt.
Ta ut av ovnen.

Kok opp gryn og dadler sammen med øl og vann. La det putre i ca 5 minutter. Smak til med salt. 

Server grøten med skiver av sprøtt bacon med valnøttknekk. 

Sendt inn av

Foto: Per Sollerman

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen