Dagens rett

Grillet kveite smaker like godt nå som midtsommers

Spesielt siden oppskriften er hentet fra den nye kokeboken til Norges største grillmester.

Grillkongen Jan Ivar Nykvist vil ha oss til å grille året rundt. Og ikke bare de vanlige råvarene. Som med denne velsmakende og lettlagete kveiteretten, eller noe av de andre rettene som inngår i kokeboken Glød. 

Den er en av de fem finalistene til prisen for Beste norske kokebok 2015. 

Resten kan du lese om her

Trenger du mer inspirasjon til hva du kan gjøre med kveite?

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kveitefilet med grønnkål og eplesirup

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kveite:
600 g kveitefilet uten skinn
3 ss rapsolje
salt
pepper 

Eplesirup:
6 dl frisk eplejuice
2 dl sukker
1 lime 

8 stilker grønnkål

Fremgangsmåte

Kveite:
Pensle kveitefileten med rapsolje og krydre med salt og pepper. Grill kveitefileten på direkte varme til den har en kjernetemperatur på 45 °C, da er kveitefileten saftig og perfekt.

Eplesirup:
Kok eplejuice og sukker til det begynner å tykne. Husk at sirupen tykner mer når den blir kald. Avkjøl sirupen. Smak til med limesaft. Sirupen skal være både søt og syrlig.

 Riv grønnkålen i grove biter og vend inn i eplesirupen. La grønnkålen marinere i 1 time før den serveres.

Servering:
Server den grillede kveitefileten med marinert grønnkål og eplesirup. Jeg har i tillegg toppet kveita med kapers og rødløk som jeg har vendt i olivenolje, salt og pepper. En skje med ørretrogn tilfører både litt ekstra salt og fantastisk farge til retten. Denne retten kan gjerne serveres med poteter som du baker i folie på grillen – med dill, smør og sitron – til de er møre.

 Oppskriften er hentet fra kokeboken Glød, Jan Ivar Nykvist (Gyldendal). Den er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015.

 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen