Dagens rett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Med en slik smaksrik og mettende omelett på tallerkenen kommer selv ikke den mest kjøtthungrige til å merke savnet. For med denne oppskriften er kjøtt helt unødvendig. Kanskje 2016 er året hvor du innfører din kjøttfrie dag i uka?

Her får du noen flere argumenter med på veien 

Grønnkål kommer til å holde seg som favoritt gjennom vinteren selv om den har fått en og annen utfordrer

Se våre andre oppskrifter med favorittgrønnsaken grønnkål

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ovnsbakt grønnkålomelett

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 egg
1 ss olivenolje
1 båt hvitløk - finhakket
1 løk - finhakket
200 g hakket grønnkål
2 kokt potet i terninger
3 ss cottage cheese
salt og nykvernet pepper

 

Fremgangsmåte

Ha oljen i en stekepanne med avtagbart håndtak og la løk og hvitløk surre over middels varme til den blir blank, ca. 2 minutter.

Tilsett potetterninger og hakket grønnkål og la det surre videre i 5 minutter.

Pisk eggene lett og tilsett cottage cheese, salt og pepper.

Hell blandingen over grønnsakene og potetene i pannen. Rør rundt, slik at grønnsakene fordeler seg jevnt i pannen.

Sett pannen inn i ovnen og stek omeletten på 200°C til den har stivnet, ca. 15 minutter.

Bruk en stekepanne som du kan ta av håndtaket på - den skal nemlig inn i stekeovnen. Har du ikke en slik panne, kan du helle blandingen over i en ildfast form når egg- og cottage cheese-blandingen tilsettes.

Du kan også la pannen stå på svak varme på platen til eggemassen har stivnet. 

Server omeletten med godt, grovt brød.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen