Å opppholde seg i et hus hvor det står en oksesteik og godgjør seg i ovnen er en nytelse i seg selv. Lag en ekstra stor steik og inviter hele slekta. Da blir du populær.
Her finner du flere gode oppskrifter med den samme hovedråvaren
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Oksestek med rødvinssaus
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Slik lager du fløtegratinerte poteter
Fremgangsmåte
- Potetene skrelles og skjæres i tynne skiver før de legges over i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss så over finhakket hvitløk, salt og pepper.
- Hell over fløten. Formen settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 °C. Beregn steketiden til vel 1 time. Ca. 20 minutter før formen skal tas ut, drysses det over et lag med reven ost.
Tips:
Gratinerte poteter kan varieres mye. Finhakket løk, tynne purreringer, finhakket paprika og ev. litt chili kan med fordel nyttes. Sopp i skiver kan også være et alternativ.
Dersom potetskivene gis et oppkok først, forkortes tiden i stekeovnen.
Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe. En grønn salatbolle ved siden av er meget godt.
NB. Lag store porsjoner med gratinerte poteter, da erfaringen tilsier at det "går mye", mens "tilbehøret" drøyes!
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG