Dagens rett

På søndag blir det en riktig så staselig middag

Denne oppskriften på helstekt kylling er inspirert av russisk måte å tilberede villfugl på.

Helstekt kylling er en takknemlig søndagsmiddag. Så snart du har fått den i ovnen, passer den seg selv, og så lenge du er nøye med tiden, får du et perfekt resultat. Selv om kylling er lyst kjøtt, passer det godt i en viltsetting som i denne oppskriften. 

Andre gode kyllingoppskrifter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Foto: Matprat.no

Russisk kylling à la rype

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Ingredienser

1 kylling, ca. 1 kg
¾ ts salt
½ ts pepper
2-3 ss vodka (kan sløyfes)
2 løk
250 g sjampinjong
2 dl hønsebuljong
8 einerbær, knust
1 ts tørket timian
2 dl crème fraîche, evt. seterrømme
1 ss maisenna
ca. 1 dl tyttebær
Tilbehør:
Rosenkål

Fremgangsmåte

Bind opp kyllingen, gni den inn med salt og pepper. Legg kyllingen i en jerngryte og brun den over middels varme i smør på alle sider.

Hvis du vil flambere kyllingen heller du på vodka, trekk gryten vekk fra kjøkkenvifta, tenn på og la flammen brenne ut. Ta opp kyllingen.

Rens og hakk løken, del soppen opp i biter. Brun løk og sopp i litt olje og legg kyllingen tilbake i gryten med brystsiden opp.

Hell på buljong, tilsett einerbær og timian og la kyllingen surre under lokk til kjøttet er mørt og gjennomkokt, ca. 1 time. Hell på crème fraîche når det gjenstår ca. 15 minutter av tiden.

Rør maisenna ut i litt vann og tilsett i sausen sammen med tyttebær. La sausen få koke et par minutter til den har tyknet.

Skjær kyllingen i porsjonsstykker og server dem med sausen, hjemmelaget potetmos og rosenkål eller andre grønnsaker.

Enkelt alternativ: Retten kan også lages med grillede kyllinglår. Beregn 4 kyllinglår, fres dem raskt i smør, flamber dem eventuelt og ta dem opp.

Brun løk og sopp som beskrevet over, hell på kraft og crème fraîche og la det surre i et par minutter. Jevn sausen med maisenna og tilsett tyttebær.

Legg kyllinglårene i sausen og la dem bli gjennomvarme, ca. 15 minutter. Server med tilbehør som over.

De beste oppskriftene med kylling

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Hjemmelaget potetmos/-stappe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

800 g poteter
2 dl varm melk
1 ss smør
salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skrell potetene og del de opp i biter som du koker møre i usaltet vann.

Sil fra vannet og mos potetene grovt med en potetmoser mens du tilsetter melk og smør. Smak til med salt og pepper.

Om du ønsker, kan du tilsette finsnittet sjakottløk eller hakkede friske krydderurter i stappen.

Flere spenstige potetretter finner du her

Tips: Dersom du har salt i kokevannet blir gjerne mosen seig når du moser den. Smak derfor til med salt helt til slutt i stedet.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen