Dagens rett

Pasta Primavera

Denne lekre pastaretten smaker perfekt i vårsolen
Foto: (Lilechka75)

Denne lekre pastaretten smaker perfekt i vårsolen

Pasta Primavera har fått sitt navn etter det italienske ordet for vår. Dette er en nydelig grønn rett som både er sunn og velsmakende.
12 April 2019 - 02:00

Pasta Primavera er en hyllest til våren og markens grøde. Retten ble verdensberømt da oppskriften i 1977 ble publisert i New York Times, og er allment anerkjent som en av hjørnesteinene i utviklingen av det amerikanske kjøkkenet på 1970-tallet.

Leter du etter flere Amerikanske klassikere?

I denne oppskriften friskes den tradisjonelle retten opp ved brukt av myntepesto i stedet for fløte, og parmesan blir byttet til gode for den litt syrligere fetaen. Dette er en deilig rett, og en ideell velkomst for vårens lyse og varmere dager. Kanskje blir dette årets første rett på terrassen?

Flere deilige vegetaroppskrifter finner du her

Pastaoppskriftene våre finner du her

Få dagens rett som nyhetsbrev

Pasta Primavera

Pasta Primavera

Fremgangsmåte

Start med å lage den hjemmelagede pastaen. Hvis du bruker ferdiglaget pasta kan du hoppe over dette steget. 

Kok opp vann, hell 0,5 dl over safranen i en liten bolle og la trekke i minst 10 minutter. Når vannet har fått en sterk rød/oransje farge siler du av safrantrådene og beholder vannet. Bland sammen egg og eggeplommer i en separat bolle.

Sikt melet til et lite fjell på kjøkkenbenken og lag en fordypning i midten. Hell inn safranvannet og eggeblandingen. Bland forsiktig inn litt og litt mel fra kantene med fingertuppene til alt er blandet. Blandingen ser nå veldig smulete ut. Bland alt dette sammen til en deig og kna i minst 10-15 minutter.

Pastaen er ganske hard til å starte med, men etter hvert som du jobber med deigen kjenner du at den blir mer og mer elastisk. Deigen er ferdig knadd når den er silkemyk og smidig. Pakk deigen godt inn i plast å la hvile i kjøleskapet i 30 minutter før du kjører den gjennom pastamaskin.

Mens pastaen hviler lager vi pesto. Ha olivenolje, mynte, fetaost, mandler, hvitløk og sitronsaft (husk å raspe sitronen og spare på sitronskallet) i en blender og kjør til en jevn blanding. Smak til med salt og pepper.

Pakk ut pastadeigen og kjevle den ut til en firkant på bredde med pastamaskinen din. Dryss litt selmolina eller mel på åpningen av pastamaskinen, still den inn på den tykkeste innstillingen (0) og kjør deigen igjennom. Repeter på alle maskinens hakk til du kommer til 6. Pastaen kjøres så igjennom spagettihjulet. Føles pastaen litt klebrig når du kjører den igjennom pastamaskinen er det bare å drysse litt selmolina/mel over den.

Kok opp en stor kjele med godt saltet vann og ha en annen kjele klar med iskaldt vann. Når vannet fosskoker, kok brokkolien knapt møre i 2 minutter. Tilsett så de frosne ertene og kok i 20 sekunder. Spar det kokende vannet til å koke pasta i senere, og overfør grønnsakene til det iskalde vannet og la de sjokk-kjøles, før du lar de renne av seg i et dørslag.

Smelt smøret i en stekepanne og stek løken på middels varme til den er blank. Tilsett spinaten og la den falle sammen. Kok pastaen i 2 minutter.

Mens pastaen koker: Mål opp 0,5 dl av pastavannet og hell over i stekepannen sammen med brokkoli og erter til grønnsakene er gjennomvarme. Straks pastaen er klar, rennes den av, og blandes med myntepesto og de varme grønnsakene

Server pastaen med myntepesto, smuldret fetaost og revet sitronskall.

Flere pastaoppskrifter finner du her

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her