Dagens rett

Slik lager du enkelt en smaksrik biffgryte som i Portugal

Denne superraske og gode middagsoppskriften kommer du til å ha glede av mange ganger.

Denne gryteretten er så enkel at selv de yngste i familien kan lage den. Og så smaksrik at selv en erfaren hjemmekokk synes den er en god løsning når tiden er knapp.

Enten det skyldes at fredagskvelden tilbringes i bilen på vei til hytta eller at du rett og slett er litt tom for energi etter en lang arbeidsuke. 

Se flere gode gryteretter her

Usikker på hvilken type kjøtt du skal bruke?

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Portugisisk biffgryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

500 g biffkjøtt i strimler
2 ss margarin til steking
1 ts salt
4 fedd hakket hvitløk
1 ts chilipasta (sambal oelek)
1 kjøttbuljongterning
1 dl vann
1 dl rødvin
2 ss tomatpuré

Fremgangsmåte

Legg en god klatt margarin i middels varm stekepanne. Tilsett kjøttet, salt, chilipasta og hvitløk.

La det hele steke i 2-3 minutter. Vend kjøttet av og til. Legg kjøttet over på et fat.

Kok opp vann med buljongterning. Ha i rødvin og tomatpuré. Rør sammen mens det koker i ca. 2 minutter.

Hell sausen over kjøttet og server retten med pommes frites og salat.

Se flere gode gryteretter her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen