Guide

Forfriskende drinkoppskrifter

Her finner du sommerdrinkene du kan friste med i varmen

Her finner du sommerdrinkene du kan friste med i varmen

Friske, fruktige og herlig leskende, det er kjennetegnene på sommerens beste drinker som kan lages enkeltvis eller som bowles.
16 Juli 2021 - 15:30

Late dager i hengekøya med en iskald drink i hånden mens solen varmer og du slapper helt av - sommeren er en fantastisk tid. Pass på å fylle barskapet med ingredienser, kjøleskapet med frisk frukt, grønnsaker og urter, og fryseren med isbiter i alle variasjoner. Da er du alltid beredt til å mikse avkjølende drinker med og uten alkohol. 

iStock-1217157545.jpg [2.22 MB]
Sommerens drinker er mer enn cocktails - se drinkene nedenfor for mer inspirasjon for store og små. Her finner du så vel klassikere, som mer nyskapende drinker, alkoholfrie alternativer, eller hva med en forfriskende bowle.

Absolut dagdrømmer drinkoppskrift

Absolut dagdrømmer drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Ginger Cosmo drinkoppskrift

Ginger Cosmo drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll en cocktailshaker ¾ full med is og ha i alle ingrediensene.

Rist godt og sil over i et avkjølt cocktailglass og pynt med ekstra skiver av frisk ingefær.

Tips: Sil gjerne cocktailen gjennom en finmasket sil for å få en klarere cocktail.

Råvarer:
Vikingfjord vodka
Cointreau

Tips:
I stedet for Cointreau kan du bruke triple sec
 
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Key West Punch drinkoppskrift

Key West Punch drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alt brennevinet i en stor serveringsbolle og bland godt.

Ha i appelsinjuicen og rør rundt, hell i ca 1 liter isbiter slik at bollen blir god og kald.

Del opp fersken og melon i biter og ha dem i bollen.

Ha i tranebærjuice til slutt slik at den legger seg mot bunnen.

Rør i bollen før du fyller opp i glassene slik at du får med alle smakene. Stikk et mynteblad oppi hvert glass og server med sugerør.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Latino drinkoppskrift

Latino drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha limen i biter i et rocksglass, ha på sukker og knus sammen med en morter eller barskje.
 
Rør inn pasjonsfruktpuréen, topp opp med knust is og ha over sitronvodkaen og tequilaen.
Rør rundt og pynt med pasjonsfrukt og sitronmelisse.
 
Tips: Har du ikke pasjonsfruktpuré kan du bruke en hel pasjonsfrukt og litt mer sukker i stedet.
 
Råvarer:

 

Sendt inn av Rune Kaarbø, Bakgården Bar, Kristiansand

Vurder oppskriften

Frozen Strawberry Daiquiri

Frozen Strawberry Daiquiri

Fremgangsmåte

Ha en håndfull knust is i en blender og ha i de andre ingrediensene.

Kjør blenderen i 15-20 sekunder og smak til om du trenger mer sukkerlake eller limejuice.

Hell cocktailen i et avkjølt glass, pynt med jordbær.
 
Tips: Jordbærsirup finner du i velassorterte butikker, ett av de bedre merkene er Monin. Du kan også erstatte dette med noe mer jordbær og sukkerlake eller jordbærsaus fra flaske.

 

Sendt inn av Bacardi

Vurder oppskriften

Melon Lemonade drinkoppskrift

Melon Lemonade drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Skjær opp 1/8 melon i småbiter og legg i en shaker med is.

Tilsett sitronjuice, sukker og brennevin. Rist godt og hell i stort rocksglass uten å sile drinken. Topp med tonic.

Denne drinken passer også godt som bowle eller velkomstdrink, men bland da ikke i brusen før ved servering for ellers går mye av kullsyren ut av drinken.

Glass: Gaissa Iittala

Flere lekre velkomstdrinker og bowler

Tips: Her kan du godt bruke den melontypen du liker best, og bland gjerne forskjellige typer.

Vanvittig deilig om vannmelon

Råvarer:

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Martin Hallberg

Vurder oppskriften

Sunn sødme smoothieoppskrift

Sunn sødme smoothieoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Legg de friske bærene i fryseren en time før tilberedning.
  2. Hold av noen fine bjørnebær og rips til pynt.
  3. Kjør alle bærene i blenderen, tilsett sukkeret og en halv presset lime. Tilsett halvparten av yoghurten.
  4. Helles lagvis i glass - ren yoghurt og bærmos.

Pynt med friske bær.

 
 
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her