Imponer med en lekker velkomstdrink

En skikkelig velkomstdrink som en bowle setter festen godt i gang. Her finner du oppskrifter med og uten alkohol, for store og små.

Det er alltid hyggelig å kunne by på en skikkelig god velkomstdrink når gjestene kommer.

Se flere oppskrifter på bowles her

Ofte er det musserende vin som blir servert, men en god hjemmelaget bowle er noe gjestene setter umåtelig pris på, og nedenfor finner du gode eksempler på lekre velkomsdrinker.  

Også for de små

Bowle kan serveres både med og uten alkohol, og hvorfor ikke gjøre stas på barna i deres selskap også ved å servere en spennende, fruktig bowle til dem også?

Se flere alkoholfrie drinker her

Husk å bruke godt med is i bowlen, da lite is smelter veldig fort og vanner ut drinken for mye. Frys gjerne inn store isblokker i tomme isbokser og ha de hele i bowlen.

Tips for isbitene

Dersom du koker vannet først før du fryser det får du en helt klar is da mesteparten av oksygenet i vannet er fjernet.

Sett smak på vannet med disse gode tipsene

Flere deilige drinker

Andre gode drinkoppskrifter kan du finne i Apéritifs bartender , og husk at du også kan legge inn dine favorittoppskrifter i Min Bartender .
 
Se også Ukens drink for mer inspirasjon.
 

Bowle med rosévin og ananas

Antall porsjoner

12

Ingredienser

2 dl
mynte- og sitronmelisseblader

Fremgangsmåte

Skrell ananasen og skjær kjøttet i terninger. Ha det i en stor bolle sammen med sukkeret. Rør godt og tilsett vinen. Rør forsiktig og la stå noen timer kjølig.

Like før servering tilsettes sodaen samt isbiter. Dryss urter på toppen. Server i vinglass.

Flere lekre velkomsdrinker og bowles finner du her

Råvarer:

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Agurk og melon smash

Fremgangsmåte

Ha likør, rom, limejuice og sukkerlake i en serveringsbolle. Tilsett isbiter, agurkskiver og mynteblader.
 
Rør godt og topp med mineralvann/soda. Server i lave glass.
 
Råvarer:

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Sangria

Fremgangsmåte

Løs opp sukkeret i litt av rødvinen i en stor mugge.
 
Tilsett alle ingrediensene, bortsett fra boblevannet, samt isbiter og appelsinskiver.
 
Rør godt og topp med soda. Server i vinglass.
 
Råvarer:

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Limonade

Antall porsjoner

6 - 8

Ingredienser

2 dl
8 dl

Fremgangsmåte

Lag sukkerlake ved å varme opp vannet og løse opp sukkeret i dette.

Avkjøl og tilsett sitronsaften og til slutt vannet. Oppbevar kjølig.

Limonaden holder seg fint noen dager i kjøleskapet. Server i høye glass.

Flere gode alkoholfrie drikker finner du her

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Iste

Antall porsjoner

10

Ingredienser

7.5 dl
4 ss
Orange pekoe te (eller annen te i løs vekt)
2.5 dl

Fremgangsmåte

Kok opp vannet. Tilsett tebladene og la trekke ved 80 grader i minst fem minutter.

Sil bort tebladene og bland med sukkeret i en bolle som tåler varme. Rør godt og tilsett kaldt vann.

Hell over i en serveringsmugge sammen med sitronskivene. Server i høye glass.

Flere gode alkoholfrie drikker

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Bowle Margarita

Fremgangsmåte

Ha tequila og likør sammen med lime og sukker i en serveringsbolle. Rør til sukkeret er oppløst.

Ha oppi isbitene. Rør godt. Topp med mineralvann.

Fukt kanten på store cocktailglass med en limeskive. Dypp glassene i salt og gi stetten et lite knips for å fjerne det overflødige saltet.

Fyll glassene forsiktig uten å komme borti saltkanten. Pynt med en båt lime.

 
Råvarer:

Sendt inn av

Foto: Stockexpert

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Ruby Red Splash

Antall porsjoner

6

Ingredienser

3 dl
rød grapefuktjuice
0.5 dl
0.75 l

Fremgangsmåte

Hell juicen i en serveringsbolle sammen med isbitene og limeskivene. Rør godt.
 
Topp med ingefærøl. Fordel grenadinen over til slutt.
 
Server i lave glass eller cocktailglass.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen