Denne eplekaken må du prøve

Sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikos fyller ut smaksbildet til saftige syrlige norske epler.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Det er høysesong for norske epler, og dermed eplekake. Alle har sin favorittoppskrift, men innimellom er det morsomt å prøve noe nytt.

Bli kjent med de ulike norske eplesortene

Som denne knallgode og saftig utgaven toppet med pinjekjerner og sesamfrø. Ikke nok med det, i røren er det både marsipan og aprikos. En riktig så smaksrik eplekake med andre ord.

Dette er også en veldig god eplekake med marsipan

Se alle våre oppskrifter på eplekake

TIPS: I en eplekake blir det best resultat med syrlige epler. Se flere nyttige kokketips

Eplekake med sesamfrø og pinjekjerner

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Til formen:
1 ss smør - smeltet
sesamfrø

Kakerøren:
200 g smør
150 g marsipan
4 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
4 epler
1½ dl aprikossyltetøy
1 ss vann
50 g pinjekjerner

Fremgangsmåte

Smør og strø en kakeform, 24 cm i diameter, med sesamfrø.

Kakerøren:
Smelt smøret og avkjøl. Riv marsipanen grovt.

Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.

Rør det smeltede smøret og marsipanen i eggedosisen og vend inn melblandingen. Hell røren i formen.

Fjern kjernehusene på eplene, og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen.

Rør ut aprikossyltetøyet sammen med vannet i en kjele, og pensle eplebåtene med blandingen. Strø over pinjekjerner.

Stek kaken på nederste rille ved 175°C i 50-60 minutter.

Tips:
Server kaken lun eller kald med vaniljesaus, vaniljeis eller pisket krem til.

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen