Riv marsipanmassen på et rivjern og bland med egg - ett om gangen.
Rør inn sukkeret. Bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det inn i eggeblandingen. Tilsett melk og smøret som er smeltet.
Smør en springform, 24 cm i diameter, med smeltet smør. Dryss sesamfrø i formen og drei den rundt slik at kantene blir dekket at sesamfrø.
Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av formen. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag med epler og til slutt resten av deigen.
Fordel aprikosesyltetøy på toppen og dryss til slutt pinjekjerner over.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-60 minutter. Kontroller at kaken er stekt igjennom med en kakepinne eller trepinne.
Server kaken, kald eller lun, som den er eller med pisket krem eller is til.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig