Dette blir sesongens hotteste grønnsak

Blomsterkålen er en krysning av grønnkål og rosenkål, og alle kokkers nye favoritt.

Den har egentlig ikke fått noe navn på norsk ennå men heter flower sprout i andre europeiske markeder og kalettes i USA – trolig på grunn av likheten med en liten kale (svartkål).

 

Den var i salg i Sverige allerede forrige sesong, og var å se på «alle» de beste restaurantmenyene og i velassorterte grønnsaksdisker.

I høst er den klar for Norge. Grønnsaken som er et resultat av 15 års forskning, er en klassisk krysning av grønnkål og rosenkål. Resultatet er en ekstra vakker liten sak med grønne krusete blader og lilla striper. Sesongen er fra november til mars.

Det er en svært visuell liten grønnsak, som appellerer til alle som er opptatt av å «pynte» maten. Samtidig som den selvsagt har alle kålens gode egenskaper i behold. Den kan derfor erstatte rosenkål og grønnkål i alle retter hvor de inngår.

Se våre oppskifter med rosenkål

Og med grønnkål

Kinesisk wok med blomsterkål

Antall porsjoner

2-4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

4 ss vegetabilsk olje
1 fedd finhakket hvitløk
1 bit finhakket ingegærrot
1 hel chili, finhakket eller i skiver
100 g rødløk i båter
300 g blomsterkål
Soyasaus
Black bean stir fry-saus
sesamfrø

Fremgangsmåte

Kok opp vann og bransjer blomsterkålen. Ta ut og avkjøl i kaldt vann. Varm opp oljen i en wokpanne eller stekepanne og fres hvitløk, ingefær, chili og rødløk under omrøring. Tilsett blomsterkålen og rør videre ved sterk varme i noen sekunder. Smak til med soyasuas og black bean-saus. Dryss over sesamfrø.

Tips1:
Server retten sammen med andre kinesiske retter.

Tips2:
Tilsett noen biter pulled pork med nøytral krydring og dampet ris.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen