Forførende kurver

Straks er juni her, med sommer og sol og kanskje spontane turer ut i naturen. Om dere så ikke kommer lenger enn til nærmeste blomstereng, skal det ikke stå på matfølget. Fyll kurven med godsaker og kom deg ut!

Mye kan selvfølgelig kjøpes ferdig fra butikken, men har du tid smaker det ekstra godt med noe hjemmelaget. Lag noe spennende som er enkelt å frakte med. Kan vi friste med følgende godbiter til picnickurven?

Fylt Ciabatta

Ingredienser

1 ciabatta brød
6 sorte oliven
4 skiver hvitløkssmør
litt finhakket løk
1-2 friske champignoner
Litt friske urter, som basilikum, estragon, gressløk,
salvie eller hva du enn har for hånden
litt oliven olje
litt hvitvinseddik
salt og pepper

Fremgangsmåte

Lag først en vinaigrette der du blander oljen, hvitvinseddiken og urtene, disse finkuttes. Smak den til med salt og pepper. Skjær ciabatta brødet i to og legg hvitløkssmøret oppå. Gratiner dette så under en salamander eller i en stekeovn høyt oppe. Finkutt olivenen og champignonen, bland dem med løken, "bind" dette så sammen med vinaigretten. Ta ut ciabatta-brødene og fordel den ovennevnte blandingen oppå brødene, man kan servere den med litt revet lollo-salat, det er en smakssak.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ostemuffins

Ingredienser

(12 store eller ca. 20 små)
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
200 g revet ost, gjerne Jarlsberg eller Norvegia
4 egg
1 beger, 3 dl, lettrømme
litt salt
paprikapulver

Fremgangsmåte

I stekeovnen:160 °C, ca. 25 minutter

Bland alle ingrediensene i en bolle, enten med visp for hånd eller forsiktig med mikser. Fordel deigen i former, ca. ¾ fulle. Stekes på plate i nederste del av ovnen. Spises lune eller kalde. Skjær gjerne et snitt over muffinsen og legg i litt salat og salami eller annet ønsket pålegg.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ost-skinkemuffins

Ingredienser

(12 store eller ca. 20 små)
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
150 g revet ost, gjerne Jarlsberg eller Norvegia
2 dl melk
100 g kokt skinke, hakket
100 g sjampinjong, i skiver eller biter

Fremgangsmåte

I stekeovnen: 160 °C, ca. 25 minutter

Bland alle ingrediensene i en egnet bolle, bruk gjerne en mikser. Fordel deigen i formene, ¾ fulle. Sett formene på stekebrett og stek muffinsen i nederste del av ovnen. Spis muffinsen lune eller kalde.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pitabrød med rekefyll

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Forbered ingrediensene til fyllet hjemme og fyll pitabrødene når dere skal spise. Da smaker de best.

4 myke pitabrød
4 salatblad
200 g rensede reker, gjerne i lake på boks
½ slangeagurk, i terninger
1 eple, i terninger
1 dl lettrømme
2 ss chilisaus
litt kajennepepper
evt. dill og sitron

Fremgangsmåte

Bland rekene, rømmen, agurk- og epleterninger og smak til med chilisaus og litt kajenne. Skjær bort en bit fra hvert brød slik at de kan åpnes. Legg salatbladet i brødet. Fordel blandingen i brødene og stikk i en dillkvast og sitronskive.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fylt bagel

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Raskt og lage hjemme før dere drar av sted til avslutningen. Brød og pålegg kan også tas med og lages i stand rett før dere skal spise. Bagels kjøpes ferdige, enten ferske eller frosne. Annet brød kan også brukes.

4 bagels
125 g (1 eske) naturell kremost
noen salatblad
4-8 skiver røkt kalkunpålegg
2 kiwi, i skiver

Fremgangsmåte

Del brødene i to. Smør på osten, gjerne litt både på over - og underdelen. Legg på litt salat, kalkunpålegg og kiwiskiver. Legg brødene sammen.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tortilla med hot kylling

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Lag disse ferdig hjemme og pakk hver og en i folie slik at de er ferdige til å spise. Du kan også kutte opp ingrediensene hjemme, lage dressingen ferdig og fylle tortillaene rett før dere spiser.

4 tortillas, myke
noen salatblad
1 grillet kylling
2 tomater
1 sjallottløk
1 dl revet ost, gjerne Jarlsberg

2 dl lettrømme
½ dl hot chilisaus
1 ts tacokrydder
1 krm sort pepper
2 dråper tabasco

Fremgangsmåte

Legg salatblad på tortillaene. Brett dem sammen til "kremmerhus" og fyll dem med renset kyllingkjøtt skåret i små biter, biter av tomatene, hakket løk og revet ost. Smak til rømmen med de øvrige ingrediensene og ha det oppå.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Småfranske med skinke og ost

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Ikke en helt vanlig oste-baguette, men nesten. Gjør den gjerne ferdig hjemme og pakk de i folie hver for seg.

4 store franskbrød/rundstykker
smør
4 salatblad
8 skiver kokt skinke
½-1 dl lettrømme
1 dl knust ananas, uten saft
1 dl ost, i terninger
paprikaringer

Fremgangsmåte

Del brødet i to og ha på smør. Legg på salatblad. Legg to og to skinkeskiver sammen. Bland rømme, ananas og ost og fordel det på skinken. Rull skinken sammen med fyllet i og hold rullene sammen med paprikaringene. Legg skinkerullene på salaten, og legg over brødet.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Kim Holthe, Alf Börjesson, TINE Kjøkken
Kilde: Norsk Mat, Apéritif

Forsiden akkurat nå

Til toppen