Dagens rett

Grove sildekaker

Ordet sildekaker er kanskje nok til å få minstemann til å rynke på nesa. Dette kan imidlertid være en svært så tiltalende rett - også for de minste. Vær derfor ekstra forsiktig med å utbasonere for alle og enhver hva du egentlig serverer. Og glem vin til denne middagen. Ta deg heller et glass vann eller øl.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grove sildekaker

Antall porsjoner

6

Ingredienser

750 g fersk sildefilét
2 ts salt
½ ts pepper
2 ss potetmel
3 ss finhakket persille
1 hakket løk
1½ dl melk

Fremgangsmåte

Sildekakene kan lages i foodprosessor eller kvernes og røres i kjøkkenmaskin. Pass på at alle ingrediensene er iskalde. Rens sildefilétene mest mulig fri for ben og skjær dem i biter.

Mal filétene en gang på kvern eller kjør dem noen sekunder i en foodprosessor sammen med salt. Rør inn de tørre ingrediensene. Tilsett iskald melk litt og litt om gangen og rør godt i mellom.

Dersom du bruker foodprosessor så vær rask med maskinen, noen sekunder er nok. Ved bruk av foodprosessor blir farsen glattere, men smaken er den samme. Formes til flate kaker og stekes i margarin til de er gyllenbrune.

Sildekaker serveres på grovt brød, i pita- eller hamburgerbrød med dressing og salat, eller med kokte poteter, stekt løk og revne røtter.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen