Dagens rett

Indrefilet av svin med blåmuggostsaus

Selv om dagens middagsforslag antyder at kjøttet skal i stekepannen, er muligheten selvsagt til stede for at utegrillen kan benyttes. Og det er ikke noe dårlig alternativ nå som grillsesongen er i full gang. Med en deilig ostesaus og en italiensk rødvin til er det bare å nyte junikvelden i fulle drag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Indrefilet av svin med blåmuggostsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 gr svinefilet
250 gr sjampinjong  i skiver
3 ss TineSmør
2 dl TINE Créme Fraîche
2 dl TINE Matfløte
100 gr Norzola  eller Royal Blue
2 ss konjakk  (kan sløyfes)
1 ss soyasaus
½  ts salt
½  ts pepper
1 dl vann  til utkok
friske  urter  f.eks. estragon eller basilikum, hakket

Fremgangsmåte

Brun soppen i smør og tilsett crème fraîche, fløte, ost, konjakk og soyasaus. Kok opp mens du rører. La sausen trekke ved svak varme i 15-20 minutter til den er tykk og kremaktig. Rør av og til.

Skjær kjøttet i ca. 2 cm tykke skiver. Trykk skivene lett ut med hånden og brun dem i smør i stekepannen, ca. 4 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper. La filetene hvile litt før de tas ut av pannen, men hold dem varme.

Kok ut pannen med 1 dl vann. Hell utkoket i sausen og la den koke opp igjen.

Server fileten i sausen eller server sausen ved siden av. Dryss hakkete urter over.

En god salat med tomater og mandelpoteter til gjør dette til et festmåltid.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen