Rillette av kanin

Rillette av kanin

Fremgangsmåte

  1. Smelt fettet i en ovnsfast gryte, tilsett kanin- og svinekjøttet samt de andre ingrediensene unntatt sideren.
  2. Legg på lokk og la syde i ovn på 175 grader i to timer.
  3. Ta så ut laurbærbladene og ha kjøttet i en food processor. Bruk pulsknappen og bland sammen til kjøttet er trådete - tilsett så ca halvparten av kokefettet slik at rilletten blir smørbar.
  4. Tilsett sideren og bland godt før du smaker til med salt og pepper.
  5. Ha rilletten over i en form og avkjøl i minimum 3 timer og dekk til med plastfilm eller smurt bakepapir.

Tips:
Du kan erstattet kaninkjøttet med kylling. 

Her er det flere deilige oppskrifter på posteier og patéer

Lag leverposteien selv

Lag julepålegget selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kalkunrillette med kalkunleverfyll

Kalkunrillette med kalkunleverfyll

Fremgangsmåte

Bland sammen sukker og salt og gni lårene godt inn med blandingen.

  1. Sukkersalt dem over natten i kjøleskapet og skyll dem godt i kaldt vann i 10 minutter. Tørk dem og legg dem med skinnsiden opp i en ildfast form og fyll på med fett til de er dekket.
  2. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen ved 160 grader i ca. 1 time.
  3. Fjern folien og bak videre til kjøttet løsner fra beinet. Løft kjøttet ut av fettet og avkjøl.
  4. Grovhakk lever og sjalottløk og stek det i smør til løken er myk og leveren har skiftet farge. Hell over madeira og cognac, la det surre videre et par minutter til væsken har kokt inn.
  5. Kok pistasjenøttene i melken i 10 minutter. Ta ut nøttene. Kjør alt i hurtigmikser med sultanrosiner og aprikoser. Smak til med salt og pepper.
  6. Legg over i et kjøkkenklede og rull sammen til en pølse. Knyt sammen endene.
  7. Varm opp melk til 70 grader og posjér rullen i 15 minutter. Legg rullen i et dørslag og la den renne godt av seg. Pakk rullen forsiktig ut.
  8. Plukk kjøttet av beinet med fingrene og legg kjøttbitene i et tynt lag på et lag plastfolie. Pass på at fibrene i kjøttet går samme vei.
  9. Legg den avkjølte leverrullen i midten og rull tett sammen. Knyt igjen og avkjøl helt, gjerne over natten. Skjær i passe store biter med plastfolien på, og fjern folien.
  10. Anrett på tallerken med gulrotskummet på toppen.
  11. Gulrotskum:
  12. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter. Kjør dem i blender til juice og hell dem over i en ny beholder. Skum dem opp med stavmikser.
  13. Viktig: Når du skal ta ut skum, så ta fra bunnen av skumlaget og prøv og få med alt i en bevegelse - da bryter du ikke strukturen på boblene og de holder seg lengre.

Flere deilige rettet med kalkun finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her