Dagens rett

Marinerte lammekoteletter

Lammekoteletter med diverse tilbehør satser vi på skal bli en velykket helgemiddag. Vi har funnet frem til en vin som passer denne retten svært god. Og det med en slik latterlig lav pris at du faktisk har råd til to flasker.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Marinerte lammekoteletter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

6 lammekoteletter, enkle eller doble etter smak

Fremgangsmåte

Legg lammekotelettene i marinade. La dem ligge i marinade fra 2 timer opp til et døgn.

Grill kotelettene 3-4 minutter på hver side.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ingefær-og sherrymarinade

Antall porsjoner

4

Ingredienser

½ dl sherry
½ dl olje
½ dl soyasaus
1 ts malt ingefær

Fremgangsmåte

Denne marinaden passer godt til lammekoteletter.

Bland sammen alle ingrediensene. Legg kjøttet i en plastpose og hell marinaden over. Marineringstid fra 2 timer opp til et døgn.

Snu og vend på posen en gang i mellom slik at marinaden fordeler seg.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tzatziki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

½ l naturell yoghurt
kaffefilter
1 agurk
salt
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakkete mynteblader
salt og hvit pepper
sitronsaft
Litt god olivenolje

Fremgangsmåte

Riv agurken, dryss over litt salt og ha i et dørslag. La stå i en halvtime. Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time. Bland yoghurt, agurk, hvitløk, mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tomat- og mozarellasalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 store, modne tomater
2 mozarella oster
2 ss god olivenolje
1 ss balsamicoeddik
½ ts nykvernet pepper
½ potte basilikumblader

Fremgangsmåte

Skjær tomat og ost i skiver. Anrett på et fat.

Bland sammen olje, eddik og pepper og hell over. Topp med basilikumblader.

Salaten er best hvis den er romtemperert.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen