Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Pannekaker hører ikke bare hjemme på menyen i helgen, for de er langt sunnere enn mange tror. Også kan de fylles med de forskjelligste ting.

Her har vi fylt dem med frisk frukt, bær og cottage cheese, men det er heller ingenting i veien for å fylle dem med ost, skinke eller til og med egg.

Nedenfor finner du også en super oppskrift på en lynrask suppe. For før du får lov å meske deg med pannekaker, må du spise en bolle med suppe. Slik var det i alle fall før i tida.

Flere oppskrifter på pannekaker finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Grove pannekaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

4 egg
2 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn
3 ½ dl hvetemel
1 l lettmelk
½ ts salt
2 ss smør, smeltet

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene. La røren stå og svelle i ca. 15 min.

Stek pannekakene på middels høy varme og server med cottage cheese blandet med syltetøy.

Denne røren er mye for fire personer, men den holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.

Her finner du flere gode oppskrifter på pannekaker

Tips: Prøv gjerne salt fyll i pannekakene slik som ost og skinke eller egg.

Sendt inn av

Foto: Jarle Nyttingnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lynrask betasuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

3 røkte kjøttpølser
1 pakke frossen grønnsaksblanding (gjerne lapskausblanding)
8 dl vann
1 ts buljongpulver

Fremgangsmåte

Ta skinnet av pølsene og del de i terninger.

Legg de i en gryte sammen med grønnsaksblandingen, vann og buljong.

La det koke ca. 5 minutter. Server med brød eller flatbrød.
 
 
Tips: Betasuppe er godt men tar tid hvis en skal koke den på en knoke. Her er ekspressvarianten, den smaker kjempegodt.

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen