Helgrillet ytrefilet av storfe med chimichurri
Apéritif

Helgrillet ytrefilet av storfe med chimichurri

Argentinerne har kanskje verdens beste oksekjøtt. Med denne oppskriften gjør du ytrefileten rettferdighet på grillen.

Fremgangsmåte

Ta ytrefileten ut av kjøleskapet minst en time før den skal tilberedes slik at kjøttet kommer opp til romtemperatur. 

Lag salmuera ved å ha vann, maldonsalt og hvitløksfedd i en liten kjele. Kok opp, ta kjelen av varmen og la avkjøles. 

Lag chimichurri ved å kjøre alle ingrediensene sammen til tykk og jevn saus. Sett til side.

Renskjær ytrefileten og pensle den med salmuera. Grill ytrefilet på direkte varme til den får fint grillmønster, ca 4-5 minutter. Snu biffen, pensle med salmuera på nytt og stek videre i 4-5 minutter.  Sett inn ett grillsikkert steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, ha kjøttet over på indirekte varme og legg lokk på grillen. Pensle med salmuera i løpet av grilltiden. Når temperaturen viser 58 grader tar du ut ytrefileten, pensle igjen med slmuera og lar det hvile i ca 15 minutter før du skjærer i den. 

Server med Chimichurri, kokte småpoteter og en enkel salat. 

Slik gjør du grillen klar for sesongen

Her finner du veldig mange deilige grillretter 

Mariner selv med disse gode marinadene 

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten 

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her