Grilled skewers of vegetatbles and various meat
Grilled skewers of vegetatbles and various meat (Bilde: zi3000)

Ikke glem å gi grillen en vårpuss

Har du ennå ikke funnet frem grillen fra boden, er tiden inne. Den trenger sikkert også en vårpuss. Her finner du sjekklisten.

På samme måte som terrassen må spyles og hagen ryddes, trenger grillen en finpuss før du tenner den opp for første gang etter vinterdvalen.

All den gode grillmaten kan du lese om her

Før du tar steget helt ut og ordner hage og terrasse og flytter matlagingen ut i det fri, er det noen ting du bør sjekke først. Grillgleden ødelegges lett av for dårlig rengjøring etter forårets sesong, dårlig trekk i grillen og defekter som kan ha oppstått under vinterens lagring.

Velprøvde grilloppskrifter finner du her

Dårlig sammenskrudde kulegriller og gassgriller med utette tilførselsslanger kan være farlige å bruke, så det er viktig at du går igjennom de enkle sjekkpunktene nedenfor som Opplysningskontoret for egg og kjøtt og Kjøttbransjens Elitelag har utarbeidet.

Sosialt og fryktelig godt

Det er få ting som er så hyggelig som et skikkelig grillselskap. La fantasien løpe løpsk, vær impulsiv og se hva du kan finne i butikkens velfylte hyller av godsaker som du kan putte på grillen.

Hva med å utfordre dine venner og lage en treretters middag der alt skal tilberedes på grill? Eller kanskje barna skal få bestemme hva familien skal lage ute i det fri?

For ideer og tips vil Apéritif sin store grillseksjon være en kilde til inspirasjon og glede for alle.

Her finner du alt om grilling og grillmat  

Sjekkliste for din egen grill: 

Er grillen stødig, og skrudd godt nok sammen? 

Er grillen ordentlig vasket og vedlikeholdt?

Er grillristen rusten eller møkkete? Den bør være klar til bruk!

Kull: Er funksjonene for trekk/luft ok, og er det en oppsamling for kull under grillen?

Elektrisk: Er ledningen med støpsel hel og uten skade?

Gass: Er slangen uten sprekker, og er koblinger/slangeklemmer skrudd riktig til? Lukt etter gasslekkasje, og test med såpevann om alle koblinger er tette!

Foto: LauriPatterson

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen