Fjorden Baby!

Pakk en stor kurv med en eller flere av rettene du finner oppskrifter på her.
Redaksjonen
20 Juni 2007 - 16:04

På varme sommerdager er det ingen ting som slår å dra ut på fjorden eller tilbringe kvelden i strandkanten.

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er ferie. Et lite utvalg dip-varianter får du også tips til. Du finner selvsagt flere oppskrifter på dip i kokeboka vår.
 
 

Tapenade fra Provence

Fremgangsmåte

Ta stenene ut av oliven. Knus olivenkjøttet i en morter sammen med 100 g kapers og sennep. Når mosen er blitt til en jevn masse, tilsettes 1 dl olivenolje, 2 cl cognac og rikelig friskkvernet pepper. Massen røres godt sammen. Bør hvile kaldt minst en time. Tapenaden serveres f.eks. på ristet brød med sorte oliven og friske selleristilker til. Kan også smøres på små skiver friskt brød og varmes i ovnen før servering - velegnet til aperitiff.

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 139.90 kr Bestillingsutvalget
    79 POENG

Kreolske reker

Fremgangsmåte

Varm oljen i en tykkbunnet gryte og fres okraene i 10 min. Ta dem opp med en hullsleiv. Tilsett løk, paprika, selleri, og la det mykne ca 5 min. Tilsett tomatene med saft, laubærblad, krydder og okra. La blandingen trekke i 30 min. Tilsett sitronsaft og worchestershiresauce og kok opp. Ha i rekene, og la det varmes opp. Retten skal ikke jevnes da okraene utskiller stivelse. Serveres med ris og godt brød.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Laksepaté med limedressing

Fremgangsmåte

  1. Laksepaté:
  2. Skjær de groveste stilkene av spinatbladene og skyll dem grundig. La spinatbladene trekke i 3 liter kokende vann tilsatt 2 ts salt i ca 1min. Hell dem i en sil og trykk lett for å frigjøre dem for vann.
  3. Fjern eventuelle ben fra laksefileten. Skjær et stykke av den tykkeste delen på fileten (ca 24 cm), så det passer til en ovnfast form (ca 1,5 l).
  4. Skjær resten av fileten i terninger. Ha fløte, egg, lakseterninger, 1.5 ts salt og cayennepepper i en foodprocessor, som kjøres ved hurtig hastighet i ca 30 sek., farsen skal være sammenhengende.
  5. Smør formen. legg lagvis - og i nevnte rekkefølge - laksefarse, spinatblad, lakseterninger, spinatblad og laksefarse, bank formen lett mot bordplaten, slik at massen fordeler seg jevnt, og du unngår luft i patéen.
  6. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak patéen midt i ovnen i ca 1 time og 10 min. ved 150 grader. Patéen settes deretter tildekket til avkjøling i kjøleskap i 12-24 timer.
  7. Limedressing:
  8. Smak crème fraiche til med limesaft, ½ ts salt og pepper. Sett dressingen tildekket i kjøleskap i minst ½ time. Rør den opp innen servering. Pyntes med limebåter og sitronmelisse.

Flere deilige pateer du kan lage

Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kald agurkssalat med kylling og spinat

Kald agurkssalat med kylling og spinat

Fremgangsmåte

Skrell agurken. Skjær skrellet i fine terninger. Skjær agurken i tynne skiver. Dryss med salt og la dryppe av i ca. 30 minutter i en sikt. Anrett agurkskivene på 6 tallerkener. Kvern hvit pepper over. Hakk soltørkede tomater, kapers og det hvite fra vårløken fint. Skjær osten i fine terninger. Hakk løktoppen meget fint. Del avokadoen, ta kjøttet ut og skjær det i terninger.

Pisk olivenolje, sennep, eddik og hvitløk sammen til en god dressing. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Vend spinaten i dressingen med kylling, avokado, halvdelen av den hakkede vårløken (og -topp) og agurkskrell etter lyst. Fordel lag i lag med sprø bacon, midt på tallerkener. Dryss agurkskrell omkring. Rør majones sammen med tomat og kapers. Smak til med sitronsaft. Rør resten av den hakkede vårløken i. Fordel på agurkskivene, rundt kyllingsalaten.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 139.90 kr Bestillingsutvalget
    79 POENG

Marinerte lammespyd med ristede grønnsaker

Marinerte lammespyd med ristede grønnsaker

Fremgangsmåte

Lammespyd:
Skjær kjøttet i passende stykker. Bland olje med krydder og hell det over kjøttet. La det marineres i ca ½ time. Vendes nå og da. Træ på grillspyd som har vært lagt til bløt, og stekes på grillen i ca 6-8 minutter på hver side. Spydene kan også stekes under grillen i stekeovnen.

Ristede grønnsaker
:
Rens grønnsakene. Skjær tomatene i båter, løk og paprika i strimler og squash i skiver. Skrell auberginen og skjær den i skiver. Varm 3-4 ss olje i en gryte til det begynner å ryke lett. Ha i aubergine og squash og la det frese til de har fått en lett gylden farge. Tilsett resten av grønnsakene og rør om. Dryss med salt og pepper og demp varmen. La grønnsakene småkoke i ca 10-12 minutter, under tilsyn.

Flere oppskrifter med lammespyd finner du her

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget
    87 POENG

Canadiske spareribs

Canadiske spareribs

Fremgangsmåte

  1. Legg kjøttstykkene i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper
  2. Sett dem i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. ½ time.
  3. Skjær løken i båter. Rør sukker, eddik, tomatketchup og soya sammen.
  4. Hell løk og sukkerblandingen over kjøttet og stek videre i 40-60 min. ved 200 grader til kjøttet er gjennomstekt.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget
    87 POENG

Cajun Fried Chicken Strips

Cajun Fried Chicken Strips
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grilletmarinert paprika

Fremgangsmåte

Vask paprikaen, og legg de i ildfast form som settes i ovnen under kraftig varme, evt. grill til de får sortbrune flekker. Ta deretter formen ut av ovnen, og legg paprikaen i en pose av plast, som lukkes godt. La ligge til de er avkjølt. Skinnet løsner nå lett, og er enkelt å trekke av med en skarp kniv. Skjær paprikaen i båter og mariner dem i olivenolje. Smaksettes evt. med knust hvitløk, oliven, kapers, basilikum osv.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Poteter som i Rioja

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i stykker på størrelse med store fedd hvitløk. Hell olivenolje i bunnen av en sauterpanne. Hakk løk og hvitløk, skjær pølsen i skiver, og sauter det hele i oljen. Ha i poteter og 1 laurbærblad. Dryss med litt paprika. Krydre med salt og pepper og hell vann på, så det dekker halvt. La retten trekke i 20-30 min. til potetene er møre, uten å være kokt i hjel, og til væsken er tyknet. La gjerne retten trekke 15 minutter før servering.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Salsa av mango, agurk og tørket aprikos

Fremgangsmåte

Skrap kjernene ut av agurken. Skjær agurkkjøttet i små terninger, salt dem lett og la terningene dryppe av 30 min i en sikt. Skjær mango, aprikos, løk og avokado i fine terninger. Hakk chili meget fint (mengden avpasses styrken). Hakk mynte og koriander fint. Bland det hele sammen. Smak til med salt, sukker, limesaft og chili. Serveres til stekt kjøtt eller fisk.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Barbecue Hot-Sauce

Fremgangsmåte

Ovennevnte mengder er kun ca. angivelser. Sausen skal smakes til for å få de rette forhold. Vær oppmerksom på, at smaken forsterkes hvis sausen får lov til å hvile ca. 1 time innen den brukes. Tomatketchup, Olivenolje og eddik røres sammen til en ensartet masse. Hvitløken presses i og brunt sukker tilsettes. Bruk gjerne en foodprocessor ved blanding. Krydder tilsettes i det styrkeforhold man er vant til å bruke, men prøv deg gjerne frem ut i fra 1 ts chili og 1 ts paprika, samt en knivspiss ingefær og koriander.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Guacamole - Mexicansk Avocado dip

Fremgangsmåte

Del avokadoen i to, og fjern kjernen. Skrap ut kjøttet, og mos det med en gaffel. Rør straks inn sitron- eller Limesaften, for å hindre at avokadokjøttet mørkner. Tilsett øvrige ingredienser. Settes tildekket og kaldt til servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hellfire Biscuits

Fremgangsmåte

Bland mel, urter, krydder, bakepulver og salt. Tilsett olje og melk, og elt deigen godt i mixer. Ettersom deigen er relativt løs, legges den på bakeplate med skje. Stekes ved 230 grader i ca. 20 min., eller inntil kjeksen har fått en gylden farge.

Serveres til Cajun fried chiken strips.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Ukens kake

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror

Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge
+

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge

Crémant de bourgogne er den de fleste drikker når de får et glass crémant i Norge. Bak navnet skjuler det seg mange ulike stiler og opprinnelser fra det som er noen av verdens dyreste steder å dyrke druer. Likevel er prisene moderate.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Ukens kake

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror

Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv
Dagens rett

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv

Om grilling står på agendaen i helgen, prøv disse spydene. De er supre som forrett til den store grillfesten eller som egen rett til kveldskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge
+

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge

Crémant de bourgogne er den de fleste drikker når de får et glass crémant i Norge. Bak navnet skjuler det seg mange ulike stiler og opprinnelser fra det som er noen av verdens dyreste steder å dyrke druer. Likevel er prisene moderate.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her