Dagens rett

Brødmat til middag? Ja, når det er så godt som her

Kombinasjonen av kjøttpåplegg, tropisk frukt og rød pesto gjør denne sandwichen til noe for seg. Topp i farta eller i piknikkurven.

Brødmat kan man ikke gå lei av, for det finnes så mye deilig du kan putte på skiva.

Flere deilige sandwicher og wraps finner du her

Lær alt om pesto og se deilige oppskrifter her

 

Sandwich med kalkun, nektarin og rød pesto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Smør brødskivene med litt smør og legg tynne skiver med stekt kalkunfilet på dem.

Legg deretter på biter med blåmuggost, skiver av nektarin og litt salat.

Topp det hele med litt hjemmelaget rød pesto og avslutt med en skive brød.

Knyt gjerne en hyssing rundt sandwichen hvis du skal ta den med på tur eller ha den i matpakken.

Flere sandwicher og wraps finner du her

Tips: Her har vi brukt en ferdig kalkunfilet, men du kan gjerne steke fileten selv.

Mariner kalkunfileten i litt olje, sitronsaft, krydder og urter. Legg fileten i en ildfast form og stek i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 50 minutter eller til steketermometeret viser en kjerneteperatur på 68 grader.

La fileten bli kald før du skjærer den opp. Da har du deilig pålegg som kan brukes flere dager på rad.

Lær å lage din egen pesto

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pesto av soltørket tomat (rød pesto)

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Rist pinjekjernene lett over middels varme i en tørr stekepanne til de har fått litt farge.

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor utenom olivenoljen og kjør sammen med pulsknappen.

Tilsett oljen litt etter litt og kjør til den får en fin konsistens. Smak itl med litt salt og pepper.

Alt om pesto finner du her

Tips: Dette er en perfekt tapasrett, til brødskiven eller i en pastarett.

Den store pastaguiden

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen