Dip & kalde sauser

oppskrifter.webp
  • 10 minutter

    Salata hara er en typisk arabisk siderett som serveres til kjøtt eller fisk. Hara betyr het, men den er ikke like sterk som eksempelvis harissa. Styrken er det du som avgjør.

  • 5 minutter

    Avocado-salsa er tynnere enn guacamole og er perfekt å dryppe over alt fra tacos til meksikanske kjøttretter - eller også som dip til nachos.

  • 1 time 10 minutter

    Denne salsaen er både sterk og god med både ancho og guajillo-chili.

  • 20 minutter

    Jalapeno-salsa lager du enkelt selv. Smaken overgår alt av det som finnes i glass.

  • 20 minutter

    En slik salsa hører hjemme på ethvert meksikansk måltid.

  • 45 minutter

    Plommer er deilig å spise som de er. Men du kan lage noe ekstra godt av de også, nemlig plommechutney.

  • 15 minutter

    Lag en deilig kikertpuré som er mye brukt i Midt-Østen. Hummus kan du bruke til både fisk, kjøtt og vegetarretter. På 15 minutter er den klar.

  • 20 minutter

    Mangochutney stammer fra India, og er fast følge til mange indiske retter. Men den er også deilig tilbehør til spekemat eller grillet kylling eller svin.

  • 10 minutter

    Salsa verde smaker like godt til pasta eller gnocchi som til stekt eller kokt fisk samt kjøtt. Den ultimate dip-sausen.

  • 10 minutter

    Her er utgangspunktet for en tradisjonell bayersk dipp som finnes i utallige versjoner. Oppskriften kan tilpasses både i mengde og ingredienser, alt etter preferanse.

  • 10 minutter

    Dipsaus er enkelt å lage selv og smaker aller best nyrørt. Så ikke lag mer enn du trenger.

  • 1 time

    Labneh er en selvfølge sammen med meze - libanesisk tapas.

  • 10 minutter

    Black pepper sauce hører først og fremst hjemme i det kinesiske kjøkkenet.

  • 10 minutter

    Buffalo sauce trengs for å lage perfekte buffalo wings enten du bruker kyllingvinger eller blomkål

  • 5 minutter

    En klassisk ranchdressing har en lett syrlig smak og er perfekt som dip til grønnsaker eller tilbehør til kjøtt og fisk.

  • 20 minutter

    Perfekt til fredagstacoen, nachos eller rett og slett kjøttboller. Kjapt å lage.

  • 15 minutter

    Ají er enkel å lage og det er få faste normer. “Alle” i land som Colombia og Ecuador har sin egen oppskrift.

  • 45 minutter

    Nydelig vegansk dip med ovnsbakt paprika, valnøtter og en liten touch hvitløk.

  • 1 time 30 minutter

    Ajvar er en paprikadipp eller -saus som du kan bruke i mange forskjellige sammenhenger.

  • 35 minutter

    Hjemmelaget sriracha er den spicy chilisausen alle kokker sverger til.

  • 30 minutter

    Harissa er en type chili- og krydderpasta med røkt paprika som er både søt, sterk og full av smak.

Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken