Dip & kalde sauser

oppskrifter.webp
  • 10 minutter

    Her er utgangspunktet for en tradisjonell bayersk dipp som finnes i utallige versjoner. Oppskriften kan tilpasses både i mengde og ingredienser, alt etter preferanse.

  • 10 minutter

    Dipsaus er enkelt å lage selv og smaker aller best nyrørt. Så ikke lag mer enn du trenger.

  • 1 time

    Labneh er en selvfølge sammen med meze - libanesisk tapas.

  • 10 minutter

    Black pepper sauce hører først og fremst hjemme i det kinesiske kjøkkenet.

  • 10 minutter

    Buffalo sauce trengs for å lage perfekte buffalo wings enten du bruker kyllingvinger eller blomkål

  • 5 minutter

    En klassisk ranchdressing har en lett syrlig smak og er perfekt som dip til grønnsaker eller tilbehør til kjøtt og fisk.

  • 20 minutter

    Perfekt til fredagstacoen, nachos eller rett og slett kjøttboller.

  • 15 minutter

    Ají er enkel å lage og det er få faste normer. “Alle” i land som Colombia og Ecuador har sin egen oppskrift.

  • 45 minutter

    Nydelig vegansk dip med ovnsbakt paprika, valnøtter og en liten touch hvitløk.

  • 1 time 30 minutter

    Ajvar lages av paprika og aubergine, og er enkelt å lage hjemme. Slik lager du hjemmelaget versjon.

  • 35 minutter

    Hjemmelaget sriracha er den spicy chilisausen alle kokker sverger til.

  • 30 minutter

    Harissa er en type chili- og krydderpasta med røkt paprika som er både søt, sterk og full av smak.

  • 10 minutter

    Ssamjang er en deilig saus/dressing som du lett blander sammen og perfekt til koreansk ribbe.

  • 15 minutter

  • 10 minutter

    Kinesisk chiliolje er klassisk tilbehør til en rekke kinesiske retter, spesielt fra Sichuan-provinsen. Kombinasjonen av olje og tørket chili gir en lysende rød chiliolje, som gir et ekstra kick både til dumplings og nudleretter.

  • 40 minutter

    Det er så enkelt å lage din egen tacosaus. Og ikke minst, den holder seg i kjøleskapet i minst to uker.

  • 20 minutter

    Det finnes sikker mange tusen varianter med hjemmelaget sennep. Her er vår variant med appelsin og honning.

  • 10 minutter

  • 15 minutter

    Teriyaki er navnet på tilberedningsmetoden, ikke sausen, og denne versjonen er mer tro til originalen enn mange andre som har både hvitløk og ingefær på listen.

  • 10 minutter

    Teriyaki er ikke navnet på en saus, men på en tilberedningsmetode som innebærer å marinere hovedråvaren i denne sausen.

Forsiden akkurat nå
Ja det finnes: Sjarmerende og fruktig rødvin fra Rioja
+
Ukens vin

Ja det finnes: Sjarmerende og fruktig rødvin fra Rioja

At vin fra Rioja i Spania ikke er synonymt med eikepreg og moden karakter, er vinen de to brødrene lager, et godt eksempel på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Torskemiddagen blir ekstra spenstig på denne måten.
Dagens rett
Rød curry med torsk

Forsiden akkurat nå - 3

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs Vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når pølsene får denne behandlingen blir de ekstra gode
Dagens rett
Pølse i tomatform

Når pølsene får denne behandlingen blir de ekstra gode

Det finnes mange måter å servere pølser på. Denne retten lager seg nærmest selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli
Dagens rett
Reinskav i burgerbrød

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli

Reinskav er en forholdsvis rimelig luksus som alle kan unne seg og som ikke minst er lett og rask å lage, uten å måtte kompromisse på kvalitet og smak. Perfekt når samens nasjonaldag havner på en mandag.

Les hele saken